Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
58
Subota 25.02.2012.
15:42 >> 18:41h
Beta A

SRS: Sloboda za Šešelja

Srpska radikalna stranka je danas u Beogradu na mitingu podrške svom lideru Vojislavu Šešelju, koji je devet godina u pritvoru Haškog tribunala, zatražila da on odmah bude oslobođen, a podršku tome svojim prisustvom dao je i Milutin Mrkonjić iz Socijalističke partije Srbije, dočekan salvom zvižduka.

Na skupu u beogradskoj Areni na kome su se čule ruska i srpska himna i pesma "Spremte se spremte četnici", potpredsednik SRS Dragan Todorović je optužio vlast na čelu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem za "veleizdaju i nezavisnost Kosova".


Vrh SRS-a, Šešeljeva supruga Jadranka i sinovi

"Ovo je Srbija, a ne Boris Tadić. Ne onaj koji je potpisao veleizdaju i nezavisnost Kosova. Srbija je Vojislav Šešelj. Srbija čeka Šešelja", rekao je Todorović u obraćanju pristalicama radikala u punoj beogradskoj Areni.

Todorović je ponovo optužio zapadne zemlje da su posle 2000. godine u Srbiju "dovele marionetsku vlast".

"Haški tribunal treba da nestane jer je to bruka za ceo svet", istakao je Todorović i optužio taj sud da želi da ubije Šešelja, jer je ovaj, prema Todorovićevom mišljenju, "rasturio optužnicu" koja ga tereti za ratne zločine.

Potpredsednik SRS Zoran Krasić je rekao da u Srbiji "postoji peta kolona evrofanatika spremna da ispuni svaki ultimatum Vašingtona i Brisela".

"SAD, Velika Britanija, NATO i Evropska unija nam nisu prijatelji. Oni nam otimaju Kosovo", rekao je Krasić okupljenima koji su tokom skupa skandirali ime lidera radikala "Vojo, Vojo" i "Kosovo je Srbija".

Podršku oslobađanju Šešelja dala je ruski akademik Jelena Guskova koja je optužila Haški tribunal da menja zakone po svojoj volji i da ne poštuje međunarodno pravo. Na skupu je, kako je objavljeno, bio i predstavnik Demokratske stranke Srbije, a na pomen imena potpredsednika Socijalističke partije Srbije, većina prisutnih je reagovala zvižducima. Mrkonjić je ustao i rukom pozdravio pristalice radikala.

Kako je objavljeno na mitingu podrške Vojislavu Šešelju su bili Srbi "iz svih srpskih zemalja", uključujući "Republiku Srpsku, Republike Srpske Krajine i Crne Gore".

POVEZANE VESTI

Subota 25.02.2012. 16:27
Božidar Kljajević, istoričar i geograf iz Zemuna, dugo se bavi proučavanjem i izradom rodoslov običnih ljudi, ali i poznatih Srba.Kljajević u svojoj arhivi čuva podatke o poreklu mnogih javnih ličnosti, između ostalih i Vojislava Šešelja i pokojnog premijera Zorana Đinđića. Interesantno je da su Vojislav Šešelj i Zoran Đinđić poreklom iz istog plemena. Iz te je loze poteklo mnogo poznatih ljudi, preci Jovana Skerlića, kraljice Drage, Matije Bećkovića..., tvrdi ovaj istoričar i genealog.
Subota 25.02.2012. 15:55
Znam šta hoćeš da kažeš, Todoroviću: da je bolje da Srbija bude Vojislav Šešelj, jedini Srbin koji se tako preziva od svih Hrvata.
Subota 25.02.2012. 19:08
Доста ми је вас "патриота" који у овој СРБСКОЈ земљи више жалите због судбине шачице протераних Хрвата ( а већ смо чули да нису протерани него отишли мењајући куће ) него због судбине хиљада силом и оружјем отераних Срба од којих многи у бекству главе своје оставише! О којој правди ви то говорите!? Где ту има икаквог реципроцитета!? Утурате нам тобожњу грижу савести. Као, зар и ми оправдавамо дела иста као она која су урадиле усташе? Као прво, дела нису иста и нису за поређење. Наши Срби су у насилним сеобама вишеструко горе прошли.Као друго, ми не зовемо Хрватску усташком земљом па и каде су протеривали наше и чинили злочине над њима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online