Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Petak 24.02.2012.
14:12
Beta A

Dogovor potvrdio moju politiku "I Kosovo i Srbija"

Predsednik Srbije Boris Tadić pozdravio je dogovor Beograda i Prištine postignut danas u Briselu i ocenio da to znači da Kosovo na regionalnim forumima neće biti prisutno kao nezavisna država.

Moja politika danas je prošla test
 

"Postignutim dogovorom politika 'i Evropa i Kosovo' koju sam vodio i za koju sam dobio podršku građana Srbije prošla je ovaj istorijski test čime je dokazano da je taj pristup jedino realan i onaj koji donosi rezultate. Ta politika obezbeđuje evropsku budućnost Srbije, čuva naše nacionalne interese, ali i pokazuje da je Srbija faktor stabilnosti jugoistočne Evrope", istakao je Tadić.

Beograd i Priština dogovorili su se danas u Briselu da na regionalnom
predstavljanju uz ime Kosova u fusnoti stoji formulacija koja ne prejudicira status Kosova i koja je u skladu je sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskom proglašenju nezavisnosti.

Tadić je ocenio da je najviši nacionalni interes da se otklone sve prepreke kako bi Srbija dobila status kandidata za punopravno članstvo u EU što će otvoriti potpuno nove perspektive za zemlju i sve njene građane.

Predsednik je istakao da će Srbija i nadalje biti konstruktivna i otvorena za dogovor u dijalogu Beograda i Prištine kako bi se pronašla kompromisna rešenja za probleme koje tište obične ljude i kojima se normalizuje njihov svakodnevni život, a koja će biti uvek u skladu sa Ustavom Srbije i interesima njenih građana.

Tadić je naglasio da Srbija nikada nije imala nameru da bojkotuje ili sprečava učešće Prištine u regionalnim forumima jer je u njenom interesu da se to omogući kako bi Srbija kroz regionalne inicijative ovladala dodatnim uticajem na ekonomske i političke procese u pokrajini.

"Na taj način i naš narod na Kosovu moći će da ostvari zaštitu i prosperitet, kao i svi drugi građani našeg regiona, kroz regionalne inicijative i dogovore", ocenio je predsednik Srbije.

"Kosovo neće biti predstavljeno u radu regionalnih foruma i institucija kao nezavisna država već u skladu s Rezolucijom 1244 UN o Kosovu i odlukom Međunarodnog suda pravde", istakao je Tadić.

Tadić je naveo da je Srbija članica UN koja poštuje i Rezoluciju 1244 UN koja garantuje suvereniet nad Kosovom, kao i odluku Međunarodnog suda pravde, koja takav suverenitet ne uspostavlja, i podsetio da pet država članica EU nije priznalo nezavisnost Kosova.

Petak 24.02.2012. 14:31
Steta sto Srbija nema smrtnu kaznu. Nastavak tvoje politike je osudio Srbiju na smrt.Srbija ce se oporaviti,doziveces ti to, ali tebe cekaju 1244 godine robije.Ti si najorginalniji srpski IZDAJNIK.
Petak 24.02.2012. 14:27
Svakim potpisom i tzv.dogovorom kosovo je blize potpunoj nezavisnosti...ALA SI USPESAN SVAKA TI CAST..SAMO NEMOJ VISE MOLIM TE!!! ZASTO NISTE DOGOVORILI DA PISE-----KOSOVO( SRBIJA)----- NA TIM DOKUMENTIMA ZA PREDSTAVLJANJE? TO BI MOZDA I BIO USPEH..A OVO JE KATASTROFA.
Petak 24.02.2012. 14:23
Никад нисам видео неког да се тако ложи на једну звездицу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online