Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 23.02.2012.
18:57
Beta A

Dačić: SPS sam osvaja više od 10 odsto, PUPS nije problem

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je u četvrtak svom koalicionom partneru Partiji ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) da "može da razgovara sa kim hoće" i da je SPS dovoljno jak da sam osvoji više od 10 odsto glasova na izborima.

Veruje u snagu svoje partije i bez pomoći penzionera: Ivica Dačić
 

"Nije nikakav problem ni ako neko ne želi sa nama. SPS je dovoljno jak da i sam osvoji više od 10 odsto na izborima. Neka (predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić) razgovara s kim god hoće, i ja sam razgovarao sa drugim političkim strankama koje hoće sa SPS-om", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.


Dačić je rekao da on, međutim, "ostaje korektan" u tome da se međusobno dogovara i razgovara sa koalicionim partnerima i da ne vidi da je neko bliži PUPS-u od SPS-a.


Dačić je Krkobabiću poručio i da dogovor o predizbornoj koaliciji "mora da se zasniva na realnosti, a ne na lepim željama", i podsetio da njihova koalicija ima tri člana, SPS, PUPS i Jedinstvenu Srbiju (JS), pa i uspešan dogovor mogu postići samo sve tri članice koalicije.


"Dogovor mora da se zasniva na realnosti, a ne na lepim željama, na realnosti ko koliko ima političke snage, koliko ima u javnosti i koliko je napredovao od 2008. godine", rekao je Dačić.
 

Socijalisti neće da pristanu na eventualne ultimatume Jovana Krkobabića

Dačić je naveo da Krkobabiću neće odgovarati preko medija i naveo da je otvoren za razgovore ali ne i za ultimatume.


"SPS i PUPS imaju dobre odnose i potpisane dogovre od ranije i reč je samo o raspodeli mandata. Razgovaraćemo u narednim danima oko toga. Ne mogu na ovakav način (preko medija) razgovarati sa koalicionim partnerima, nego isključivo u direktnim razgovorima", rekao je Dačić


Dačić je naveo da je koalicija SPS-PUPS-JS "problem drugima" jer ima mnogo više glasača nego što su planirali drugi, koje nije imenovao.


PUPS za zajednički nastup na sledećim izborima od Dačićevih socijalista unapred traži trećinu mandata koji tada budu osvojeni.


Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić je najavio da će njegova stranka u suprotnom početi razgovore o koaliciji s Demokratskom strankom Borisa Tadića, a da će ponuditi razgovore i drugim partijama, pomenuvši pri tom Srpsku naprednu stranku Tomislava Nikolića.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.02.2012. 19:04
Zaista se pitam kakav je profil coveka koji glasa za SPS!?
Četvrtak 23.02.2012. 19:00
Gledaj ZANDARMERIJU pusti izbore.FASISTO.
Četvrtak 23.02.2012. 19:05
POSLE OVE IZDAJE DANAS NA JARINJU I BRNJAKU..TI SI NOVI VUK BRANKOVIC U SRPSKOM NARODU.......................... A AKO SMO BLESAVI DA VECINA GLASA ZA OVE I DS I ONU GERIJATRIJU ALCHAJMEROVSKU ONDA CE STVARNO SMAK SVETA BITI .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online