Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 23.02.2012.
11:05
Beta A

Borićemo se do kraja!

Šef srpskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio je danas da će se srpski tim u dijalogu Beograda u Prištine "boriti do kraja" da dođe do rešenja za pitanje regionalnog predstavljanja Prištine, uprkos, kako je naglasio, krutom i tvrdom stavu prištinske delegacije.

Stefanović: Beograd će se boriti do kraja
 

Stefanović je pred početak današnje runde razgovora u Briselu naglasio da je "očigledno da Priština postavlja nerealne zahteve koji obesmišljavaju sve dosad dogovreno".

Srbija je pristala na asimetrično predstavljanje Prištine, objasnio je Stefanović, naglasivši da je Rezolucija 1244 saveta bezbednosti UN suština te asimetričnosti, odnosno nejednakosti.

Pregovori Beograda i Prištine nastavljeni su oko 10 sati. Po rečima Stefanovića, delegacija Beograda je spremna da prilikom predstavljanja Kosova, uz pozivanje na Reozluciju 1244 SB UN, bude naveden i još jedan važan međunarodni dokument, a to je savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde.

Stefanović je rekao da je "sad na Prištini i na predstavnicima međunarodne zajednice da ne dozvole da bilo ko drži evropske integracije celog Zapadnog Balkana kao taoce".

Šef srpske delegacije je podvukao da stav Beograda ima široku podršku međunarodne zajednice i naglasio da to pokazuje pismo koje su šefovi diplomatija Austrije, Francuske i Italije poslali visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, a u kojem podržavaju kandidaturu Srbije za članstvo u EU.

Na pitanje kako procenjuje izglede Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU, Stefanović je rekao da je to za sada ipak nezahvalno procenjivati. "Nismo se još približiili statusu kandidata za članstvo u EU", dodao je.

Šefica prištinskog pregovaračkog tima Edita Tahiri nije davala izjave pred početak današnje runde razgovora.

Četvrtak 23.02.2012. 11:09
Alo bre osvestite se! Jedan ponosni narod,Srpski,vekovima na braniku EVROPE neko sada ucenjuje,preti,uslovljava ko zna cime..kako vas nije sramota da uopste i pomislite na neke pregovore BRE!
Četvrtak 23.02.2012. 11:25
Kog kraja,cijeg kraja.?! Ajde vi lepo nazad KUCI,ne treba tu kumvovati, ime se zna. Kosovo i Metohija - SRBIJA
Četvrtak 23.02.2012. 11:37
"boriti do kraja" da dođe do rešenja za pitanje regionalnog predstavljanja Prištine/ kaze stefanovic. kakva je to borba i sta znaci za srbiju?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online