Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 22.02.2012.
04:04
Alo! A

Ljajić: Zukorlić prekopava grobove!

U pokušaju da osvoji većinu u Sandžaku na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima, muftija Muamer Zukorlić ne okleva da za svoje potrebe iskoristi i žive i mrtve.

Rasim Ljajić: Taj čovek i bukvalno pretura grobove mojih umrlih predaka
 

Posle pljuvanja po državnim simbolima i Danu državnosti Srbije, muftija je zatražio da se iz Novog Pazara proteraju Sveti Sava i Stefan Nemanja. U predizbornom spotu nazvanom “Muftijin emanet“, izvukao je “iz naftalina“ čak i krvave ratne sukobe u Bosni, što govori o tome da neće oklevati da iskoristi sva sredstva kako bi na predstojećim izborima pobedio svog glavnog konkurenta Rasima Ljajića, lidera umerene građanske opcije.

 

Zašto ćuti tužilaštvo?

Momir Stojanović, bivši načelnik Vojnobezbednosne službe, zapitao je tužilaštvo zbog čega toleriše govor mržnje koji širi Zukorlić.

- U Krivičnom zakoniku je širenje nacionalne i verske mržnje oštro sankcionisano i ne znam zbog čega se Zukorliću već dugo to toleriše. On je odavno prešao crtu koja kvalifikuje to krivično delo - smatra Stojanović.

- Ovo je Novi Pazar i ovaj grad nema nikakve veze sa Stefanom Nemanjom niti bilo kim drugim, ali ima veze sa Gazi Isabegom. Nisam protiv da Karađorđe ima spomenik na Vračaru, ali sam protiv toga da glavna ulica u Sjenici nosi njegovo ime jer je pod njegovom zastavom ubijeno dve trećine Sjeničana - najnoviji je u nizu muftijinih pokliča mržnje poslatih u poslednjih nekoliko dana. Poslednjih dana, na društvenim mrežama osvanuo je i spot praćen muzikom iz ratnih filmova u kojem, govoreći o navodnom spremanju atentata, muftija nije propustio da pripreti zvaničnom Beogradu.


- Mislim da su svesni da je ovo pitanje zajedno sa mnom toliko naraslo da bi to bila opasna igra. Pa hajde da budem do kraja iskren - kada bi se tako nešto desilo, ja mislim da narednih 50 godina nijedan beogradski političar ne bi smeo da dođe u Sandžak - poručio je Zukorlić.


U spotu se, osim muftijihih pretnji, mogu videti i ratna dejstva Izetbegovićevih jedinica za vreme rata u Bosni.


Po svim prognozama glavni Zukorlićev rival na predstojećim izborima lider SRPS-a Rasim Ljajić kaže da se muftija ne libi ničega kako bi pobedio na izborima i od Sandžaka pokušao da napravi džamahiriju po ugledu na bliskoistočne diktatore.
 

“Anđelinin film je sigurno dobar“

Upitan da prokomentariše film Anđeline Džoli „U zemlji krvi i meda“, Zukorlić je u ponedeljak izjavio da ga nije gledao i da zato ne može da komentariše, ali, dodao je, čim su se „ovi u Beogradu toliko uznemirili, tu mora da ima nešto dobro“.

- Taj čovek i bukvalno pretura grobove mojih umrlih predaka. Ja sam njegova prava meta, pošto SDA ćuti i gleda šta će biti, a mi se jedini suprotstavljamo tom zlu. Njegova ratna retorika je glavni razlog što u Sandžaku niko ne želi da investira, ali sam siguiran da će se sve to promeniti kada na izborima doživi debakl - kaže Ljajić.


Analitičar Dušan Janjić kaže da Zukorlićeva predizborna karta jeste nacionalna mobilizacija, kojom bi pokušao da pomete nekoliko stranaka bliskih Ljajiću.


- Jedan od glavnih krivaca je i vlast u Beogradu, koja iz sebičnih, kalkulantskih razloga odlaže raspisivanje izbora, posle čega bi se tenzije malo spustile. Ovako su svi nervozni, a jedan od velikih faktora je i to što se još ne znaju izborna pravila, s kojima se takođe kalkuliše. Ta pravila se u svakoj organizovanoj zemlji donose mnogo pre izbora - zaključuje Janjić.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.02.2012. 05:54
Zukorlic,jeftin glumac pinkovskog stila rijaliti show,da mu nije Karleusa u nekom daljem srodstvu..........?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online