Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 18.02.2012.
11:50
Blic A

Nastava počinje iako krovovi prokišnjavaju

Skoro svi đaci u Srbiji će se u ponedeljak vratiti u klupe nakon prinudnog raspusta zbog vremenskih neprilika. Zbog teške situacije u pojedinim opštinama, naročito u planinskim područjima, neće raditi samo 62 škole od ukupno 1.796. Iako je 176 škola imalo problema sa prokišnjavanjem, zbog toga neće raditi samo jedna škola u Požarevcu.

Vreme je za povratak u klupe

- Neće raditi škole u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Ivanjici, Gornjem Milanovcu, Boljevcu, Čačku, i to škole u planinskim delovima koje imaju mali broj đaka - kaže Velimir Tmušić, načelnik Prosvetne inspekcije, i dodaje da će biti upućen apel svim školskim upravama da pojačaju dežurstva kako se neko dete ne bi povredilo na snegu ili ledu.


Naglo topljenje snega napravilo je probleme u 54 beogradske škole, ali i pored toga, nastava će početi u ponedeljak. Zbog prokišnjavanja u pojedinim učionicama nastava će biti organizovana u drugim slobodnim prostorijama.


- Zaposleni u školama i vatrogasci uklanjaju sneg i led sa krovova i raščišćavaju dvorišta, dok stručnjaci pregledaju instalacije - kaže Dragica Moro, zamenica sekretara za obrazovanje.


Milena Bićanin, direktorka beogradske OŠ “Drinka Pavlović”, kaže da će sve biti spremno do ponedeljka.


- Nama krov nije ni bio problem, već otvorena terasa. Angažovali smo ljude koji su uklonili ledenice i očistili oluke, a na krov ne mogu da šaljem nekog ko za to nije kvalifikovan - kaže Bićaninova i dodaje da su pozvali vatrogasce, ali da su oni došli tek dva dana kasnije.


Mada su se na spisku škola koje neće raditi od ponedeljka našle i dve smederevske, Dragan Stanić, pomoćnik gradonačelnika Smedereva za obrazovanje, kaže da će i u njima biti nastave.


Od 79 osnovnih i 43 srednje škole u Nišavskom, Topličkom i Pirotskom okruga, nastava u ponedeljak neće početi u 12 osnovnih škola zbog zavejanih puteva, zaleđenih instalacija i nedostatka ogreva. U ostalim delovima Srbije nema većih problema, tako da će nastava početi u većini škola.

Subota 18.02.2012. 12:09
, ovo zadnjih 12 godina ministarstvo prosvete se najblaze receno 3a**bava sa i nashom decom i sa prosvetom. U moje vreme , ne tako davno nova godina i zimski raspust nikada nije bio spojen , praznovala se nova godina, pa 7-14 dana skole pa tek onda sredinom januara , ili krajem pocinje zimski raspust i sve je na svome mestu , niko nije na gubitku ni skola ni deca. NIJE prvi put se deca dosadjuju za vreme zimskog raspusta (nema snega, ili ga je malo) a onda krenu u skole u najgore moguce vreme. stavishe ove godine moje dete je bilo uskraceno skole cetvrtak i petak (u petak uopste nisu isli u skolu) a u cetvrtak deca nisu pitana i u tak petak je odrzan odmah roditljeski sastanak...
Subota 18.02.2012. 21:31
Dosta je bilo odmaranja. Deco,u skolu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online