Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 17.02.2012.
18:40
Beta A

Šešelj: Vikiliks dokazao zaveru SAD-a protiv Srbije i radikala

Srpska radikalna stranka (SRS) predstavila je danas knjigu Vojislava Šešelja "Vikiliks mi javlja - prvi deo" sa više hiljada prevedenih depeša ambasada SAD koje, kako su naveli čelnici SRS, "dokazuju postojanje zavere" protiv Srbije, Srba i radikala.

Šešelj sve preveo, protumačio i objasnio u 1.008 stranica

"Knjiga depeša iz američke ambasade u Beogradu najbolje potvrđuje da zavera postoji i da je počela još početkom devedesetih godina kada su SAD, Nemačka i Vatikan doneli konačnu odluku da se raspadne bivša Jugoslavija po republičkim granicama, a Srbija svede na granice pre balkanskih ratova", rekao je potpredsednik SRS-a Aleksandar Martinović.

Martinović je rekao i da je cilj zavere bio da se Srbija i srpski narod okrive za ratove, a da je haški Tribunal, pred kojim je predsednik SRS Vojislav Šešelj optužen za ratne zločine, formiran kao mašina za pranje savesti Amerikanaca i njihovih saveznika iz EU i NATO-a.

On je naveo da depeše Ambasade SAD u Srbiji dokazuju zaveru protiv SRS izvedenu 2008. godine, ali skovanu mnogo ranije, i dodao da su SAD glavni idejni tvorac pokušaja rušenja SRS.

"Amerikanci hoće da imaju i svoju vlast i svoju opoziciju, i da ne postoji postoji politička stranka koja može da odvoji Srbiju od EU i NATO i okrene je Rusiji. Amerikanci su kreatori ideje da se u Srbiji na vlasti smenjuju dve suštinski iste stranke, demokratska i takozvana naprednjačka", rekao je Martinović.

Prema njegovim rečima između predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića vodi se "mrtva trka" - ko će od njih dvojice da stavi potpis na dokument kojim se Srbija odriče Kosova.

"Nije suština promeniti Tadića, nego njegovu politiku. Nikolić kaže da je Tadićeva politika dobra, ali se ne sprovodi do kraja. Nikolić je taj koji će je sprovesti do kraja, on će slepo izvršavati naloge zapada i prihvatiti nezavisnost Kosova, a sutra možda i Vojvodine", rekao je Martinović.

Potpredsednik SRS Zoran Krasić rekao je da depeše pokazuju i da je na raskolu u toj stranci 2008. godine aktivno radio i šef Tadićevog kabineta Miodrag - Miki Rakić.

"Miki Rakić kaže: 'Vidite, gospodine ambasadore, ja sam naporno radio da otkačim ovu dvojicu'. Knjiga govori o tome kako se pravi peta kolona u Srbiji, a na kraju knjige dat je i psihološki profil Šojića i Ćirka (Nikolića i Vučića) - uzmi sve što ti život pruža", rekao je Krasić.

Krasić je naveo da depeše pokazuju da Amerikanci rade strpljivo, studiozno, prave psihološke i sociološke analize, ali da na kraju uvek lome preko kolena.

Knjiga "Vikiliks mi javlja - prvi deo" na 1.008 stranica donosi prevode depeša Ambasade SAD u Srbiji poslatih u Vašington od 2000. godine do 2008. godine i depeše iz drugih američkih ambasada o radu Haškog tribunala, koje je priredio Šešelj, a poslednjih 82 stranice posvećene su Nikoliću i Vučiću.

Šešelj je objavio 155 knjiga.

POVEZANE VESTI

Petak 17.02.2012. 18:48
Voja je u pravu.
Petak 17.02.2012. 19:27
Postoje ljudi...pametni..bistri....nesalomivi........jedan od njih je i DR.VOJISLAV SESELJ! RAZORIO JE HAG!! RAZOTKRIO LAZI! POBEDIO I CIU I BND I MI6.......! JEDAN COVEK JACI DUHOM I MOZGOM OD AMERIKE NATOA SVIH MRZITELJA SRBA! KAD SE VRATIS VOJO..U SVOJU SRBIJU...DOCEKACEMO TE KAO OBILICA!!!
Petak 17.02.2012. 18:49
Procitah pa da podelim sa vama Kada su nacisti došli po komuniste, ja sam ćutao; jer nisam bio komunista. Kada su zatvorili socijaldemokrate, ja sam ćutao; jer nisam bio socijaldemokrata. Kada su došli po sindikalce, ja se nisam pobunio; jer nisam bio sindikalac. Kada su došli po mene, nije preostao niko da se pobuni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online