Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 16.02.2012.
19:45
RTS A

Bez novih dokaza nema istrage o napadu na autobus "Niš ekspresa"

Istraga u vezi sa napadom na autobus "Niš ekspresa" na Kosovu i Metohiji pre 11 godina mogla bi ponovo da bude otvorena, ako se pojave novi dokazi, rekla je portparolka Euleksa Irina Gudeljević. U napadu na autobus "Niš-ekspresa" u selu Livadice kod Podujeva 12 Srba je poginulo, a 43 povređeno. Povodom godišnjice napada danas je služen parastos u Lapljem Selu.

Tačno 11 godina posle bombaškog napada na autobus "Niš ekspresa" kod Podujeva, u kojem je ubijeno 12, a ranjeno više od 40 osoba, Euleks je saopštio da bi istraga o ovom napadu mogla biti obnovljena, ukoliko se pojave novi dokazi.

"Veoma je važno da počinilac ili počinioci budu privedeni pravdi i da porodice ubijenih i povređenih saznaju istinu šta se dogodilo njihovim najmilijima. Ukoliko se pojave novi dokazi, Euleks je spreman da obnovi istragu", rekla je portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Istraga o ovom slučaju prekinuta pošto je Euleksov sud ukinuo presudu Fljorimu Ejupiju, koji je, prethodno, bio osuđen na 40 godina zatvora zbog "slučaja Niš ekspres". On je osuđen na osnovu DNK, koji je pronađen na mestu sa kojeg je detonirana eksplozivna naprava.

Mesto zločina pre 11 godina

U eksploziji mine, postavljene ispod mosta na magistralnom putu Niš-Priština u mestu Livadice kod Podujeva, 16. februara 2001. godine dignut je u vazduh prvi od šest autobusa kojima su raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije išli na Zadušnice u Gračanicu, u pratnji vojnika Kfora.

Euleks je u junu 2009. godine pokrenuo novu istragu, a šef tima tužilaca Teo Jakobs izjavio je ranije da iza onog što se dogodilo u Livadicama nije mogla stajati samo jedna osoba. Istraga je, zbog nedostatka dokaza, prekinuta.

Parastosom u crkvi Svete Petke u Lapljem Selu obeležena je 11-godišnjica napada na autobus "Niš-ekspresa" u selu Livadice, kada je poginulo 12 Srba, a 43 povređeno.

Zastupnik porodica stradalih i preživelih u napadu advokat Živojin Jokanović rekao je da nema političke volje da se rasvetli slučaj "Livadice", a i ostalih u kojima su kosovski Srbi stradali u mirnodopskim uslovima. Napad ne konvoj autobusa, po navodima Jokanovića, orkestriran je i organizovan i nije delo pojedinca.

Pre 11 godina u napadu na autobus "Niš-ekspresa" život su izgubili: Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić, Dragan Vukotić, Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Njegoš Cokić, Snežana Cokić, Danilo Cokić i Veljko Stakić.

Četvrtak 16.02.2012. 20:09
Bez novih dokaza nema istrage o napadu na autobus "Niš ekspresa" Srbi su u pitanju (NIKADA NECE BITI DOKAZA) zato treba obnavljati dokaze svaki mesec jer se po neki sluzbenik menja.EULEKS je na Kosovu da obezbedi Siptarima drzavu bas njih briga za teroriste jer su to uradili po njihovom odobrenju.
Četvrtak 16.02.2012. 21:02
Večnaja pamjat stradalima. Među poginulima su i dvogodišnji dečak i njegovi roditelji. Neka je sramota Eulex i sve one koji kriju i štite šiptarske teroriste i zločince, kako u ovom slučaju, tako u Žutoj kući i stotinama drugih. Ruke su vam krvave do lakata!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online