Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 15.02.2012.
11:36
Srna A

Klintonova Srbima: Srećan praznik, dragi prijatelji!

Američki državni sekretar Hilari Klinton čestitala je građanima Srbije Dan državnosti, poželela im prosperitetnu budućnost i integraciju u Evropsku uniju i poručila da su im SAD prijatelj.

Prijatelji, živite dugo i prosperirajte: Hilari Klinton
 

"U ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD, s radošću šaljem najbolje želje narodu Srbije koji slavi Dan državnosti 15. februar... Dok proslavljate vaš Dan državnosti, znajte da su vam SAD partner i prijatelj. Narodu Srbije i Srbima širom sveta želim mirnu i prosperitetnu budućnost", navela je Klintonova u čestitki.


Ona je dodala da SAD i Srbija imaju dugu istoriju prijateljskih odnosa i saradnje zasnovane na obostranom interesu i obostranom uvažavanju.


"Danas stojimo sa Srbijom dok vi radite u pravcu integracije sa EU, i mi ćemo nastaviti da podržavamo vaš napredak, sve dok taj cilj ne postane stvarnost", navela je Klintonova.


Ona je dodala da se raduje daljem jačanju međusobnih odnosa i produbljivanju zajedničkog posla u narednim godinama dok se zajednički "promoviše stabilnost i prosperitet u regionu i šire".


Dan državnosti Srbije slavi se na Sretenje u znak sećanja na 15. februar 1804. godine, kada je u Orašcu počela borba za konačno oslobođenje od petovekovnog ropstva pod Turcima.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.02.2012. 11:42
a bombarodovanje ? jel i to bilo u duhu prijateljistva sa Srbijom.
Sreda 15.02.2012. 12:03
ZAHVALJUJUCI VASEM PRIJATELJSTVU I BOMBAMA MI SMO ZEMLJA SA OGROMNIM BROJEM OBOLELIH OD NAJTEZIH I NEIZLECIVIH BOLESTI...KO IMA TAKVE PRIJATELJE...NE TREBA MU NEPRIJATELJ.
Sreda 15.02.2012. 13:45
И ми теби исто! Кучко неје.... Да Бог да: да ти Бил такав какав је живи док не пожели да умре; да наставиш тако ружно да стариш и да постанеш већа ругоба него што си; да доживиш бомбардовање твоје земље осиромашеним уранијумом; да упаднете у још већу рецесију и да вам Кина диктира програм транзиције; да одговарате пред правим међународним судом за све геноциде и злочине које сте извршили широм света за последњих неколико векова; да вам исламци окупирају земљу из освете за све оно што сте им урадили; да вам Русија даје кредите по условима ММФ... Далеко ти твоја лепа јазбина и да се више никад ни на слици не видимо и не чујемо...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online