Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 14.02.2012.
13:42
telegraf.rs A

Dačićevi kumići bez struje osam meseci

Zbog neplaćenih računa "Elektrodistribucija" je isključila struju dvanaestočlanoj porodici Mijatović iz Mačvanskog Metkovića, koja se pre tri godine okumila sa ministrom policije.

Dačić i kumica Jovana

Ni kumstvo sa potpredsednikom srpske Vlade i ministrom policije Ivicom Dačićem nije spaslo dvanaestočlanu porodicu Mijatović iz Mačvanskog Metkovića makaza električara. Pre osam meseci "isekli" su im struju zbog nagomilanih dugova, pa je u mraku i četvorogodišnja Dačićeva kumica Jovana sa svojih devetoro braće i sestara.

Ibojka i Ilija Mijatović, roditelji desetoro dece, bili su presrećni kada im je opština Bogatić pomogla da renoviraju kuću, dograde kupatilo, kupe nov nameštaj. Ali nikada neće zaboraviti 2. novembar 2008. godine, dan krštenja dvogodišnje Jovane, kojoj je kum bio prvi čovek policije.

Dačić: Pomoćiću koliko mogu

 

Ivica Dačić u izjavi za Telegraf.rs tvrdi da nije znao da porodica Mijatović već osam meseci nema struju. Ministar je obećao da će im pomoći koliko god može
"Moja supruga ih je posećivala, nosila je poklone. Ali, nisu mi se javljali da imaju problem. Odmah ću videti da im pomognem. Pomoći ću im maksimalno koliko mogu", rekao je Dačić.
On kaže da nije znao za problem ove porodice zbog toga što s njima nema svakodnevni kontakt.
"Kao što se zna, ja sam prihvatio da krstim njihovo deveto dete kao simboličan čin, iako ih nisam poznavao i bio blizak s njima", objašnjava Dačić.

U seoskoj crkvi obavljen je svečani čin, a među zvanicama bio je i Vlade Divac. Da se ne obrukaju, postaralo se celo selo, koje je pomoglo da Mijatovići ugoste visoke zvanice i kao što je red u Mačvi, kumu pri odlasku spreme pečeno prase. Ilija se priseća da je tada kum Ivica rekao da će, ako Ilija i Ibojka ne prestanu da rađaju decu, oni morati da im dograđuju kuću. U međuvremenu, rodilo se i deseto dete, mala Ivana.

Ilija je ogorčen na državu, koja malo čini da pomogne porodicama sa mnogo dece. Ni on ni Ibojka nigde ne rade.

"Deca nam sede u mraku. Imam sedmoro đaka, koji umesto pored sijalice, uče uz sveću. A ni to nije jeftino, začas izgori, a košta 60 dinara. Ne gledamo televizor osam meseci. Najmlađi su zaboravili šta je crtani film.Dobijamo dečji dodatak samo za četvoro dece, a ostali kao da ne postoje. Kada se sabere sve, to je ukupno 21.500 dinara. Kako da platim dug od 480.000 dinara, plus kamate, ako mi država ne pomaže?", pita se Ilija.


Mijatovići ne žele da zloupotrebljavaju kumstvo sa ministrom, pa neće da mu dosađuju, ali bi voleli da im neko pomogne.


"Imam kućni telefon kuma Ivice. Zvao sam samo nekoliko puta, da mu čestitam slavu. Uglavnom se javi kuma Sanja, koja pita za decu, ali ja neću nju da opterećujem. Bila nam je jednom u poseti, mesec dana nakon krštenja. Donela je pune ruke poklona za svu decu", kaže Ilija.

Ali, kad god je pokušao da kuma Ivicu ga dobije u kabinetu, od sekretara dalje nije stigao.


"Ja neću da živim samo od tuđe pomoći. Nemam svoju zemlju, uzimam u zakup tuđu. Imam krave, svinje, ali bih mogao i više da radim, kada bi mi neko pomogao da kupim traktor, sagradim štalu. Svi pričaju da treba da se više rađaju deca, ali država ne pomaže one koji ih imaju", kaže Ilija.


Ilija je tražio pomoć i od ministra Rasima Ljajića, koji je obećao da će doći da poseti njegovu familiju.

Utorak 14.02.2012. 14:19
Politicki marketing vlasti.Obecanja luda radovanja... Bolje da su im nasli posao ili pomomogli sto rece covek "kada bi mi neko pomogao da kupim traktor, sagradim stalu"...
Utorak 14.02.2012. 16:08
Е то је право лице и нличје дачић ивице,па народе гласај!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online