Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 14.02.2012.
10:05 >> 15:46h
Mondo A

Konačno: Sunčan dan bez snega

Osvanuo je i taj dan - bez snega, a sunčan, istina i hladan, što kažu, i nije loše, zbog poplava. Za "konsolidaciju" imamo tek dan -dva.

Dočekasmo sunčan dan u Beogradu
 

U celoj Srbiji jutros su izmerene niske temperature vazduha, i pored "zubatog Sunca" koje se ponegde pomalja, a u šest sati najhladnije je bilo u Sremskoj Mitrovici gde je bilo minus 18 stepeni, objavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Iz "Puteva Srbije" vozače upozoravaju da su na autoputevima kolovozi vlažni, bez snega, dok su na državnim i magistralnim putevima kolovozi vlažni sa snegom do pet cantimetara.


Vozačima se savetuje oprezna vožnja i posedovanje zimske opreme i lanaca.

U Požegi je bilo minus 17, u Sjenici minus 16, a u Kragujevcu, Kruševcu i u Dimitrovgradu minus 15 stepeni.

U Smederevskoj Palanci, na Crnom Vrhu, na Zlatiboru i u Leskovcu bilo je minus 14 stepeni.

Na Paliću, u Valjevu, u Ćupriji i u Nišu bilo je minus 13 stepeni.

U Kikindi i u Loznici je bilo minus 12, a na Kopaoniku i u Vranju minus 11 stepeni.

U Novom Sadu, u Zrenjaninu i u Banatskom Karlovcu bilo je minus 10, a u Beogradu minus devet stepeni.

U Somboru je bilo minus osam, a u Negotinu minus šest stepeni.

U Kuršumliji jutros pronađeno još jedno smrznuto telo

 

U dvorištu porodične kuće u Kuršumliji jutros je pronađeno telo Miloša Đorđevića (69), koje je najmanje dva dana bilo u snegu.

 

Dežurni lekar Slaviša Došović rekao je Beti da je u Ulici doktora Hadžića u Kuršumliji, pronađeno telo zaleđeno i potpuno zavejano snegom.

 

"Obdukcijski nalazi će naknadno utvrditi tačan uzrok smrti, najverovatnije je u pitanju infarkt", kazao je Došović.

 

Đorđević je živeo sam u kući ispred koje je pronađen. Njegovo telo je jutros pronašla njegova ćerka, pa je slučaj prijavila policiji.

 

Ne računajući ovu poslednju žrtvu, u Srbiji je usled snežnih padavina i hladnog vremena 20 osoba smrtno stradalo.

 

Za dve osobe se još traga, dok je do sada spaseno 255 ljudi, izjavio je danas načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić.

 

On je rekao da se nastavlja potraga za osobom koja je usled snežne lavine najverovatnije završila u jezeru Perućac i da su angažovani ronioci, Žandarmerija i spasioci.

U Srbiji će danas jutro biti veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem i maglom mestimično, najviša dnevna temperatura iznosiće od minus sedam do minus tri stepena, ali u većini mesta neće biti padavina.

Tokom dana preovlađivaće oblačno i u većini mesta suvo vreme, a samo je u planinskim predelima i na istoku moguće provejavanje snega. Vetar slab, uglavnom severozapadni.

I u Beogradu danas jutro hladno sa umerenim mrazem, u nižim delovina grada sa maglom. Tokom dana pretežno oblačno i suvo. Vetar slab, uglavnom severozapadni. Jutarnja temperatura oko minus 10, a najviša dnevna oko minus četiri stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u sredu pre podne na severu, a do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje se naoblačenje mestimično sa snegom i pojačanim severozapadnim vetrom.


U četvrtak će biti oblačno sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača i stvaranje snežnih nanosa, naročito u planinskim predelima.


U petak se očekuje kratkotrajan prestanak padavina. Do kraja perioda povremeno će padati sneg. Temperatura će biti u postepenom porastu.

Nadležne službe iskoristiće ovaj dan bez padavina da očiste puteve, pomognu bespomoćnima i pokušaju da nađu Momčila Nikolića iz Rastišta koji je nestao pre dva dana u lavini kod jezera Perućac.

Posle sat i po potrage, ronioci u zaleđenom jezeru nisu juče uspeli da pronađu Nikolića, pa će akcija biti nastavljena danas Jevtovićeva je istakla da potragu otežava led koji je debljine do metar i po na jezeru Perućac.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.02.2012. 10:49
Samo sto ste zaboravili da sneg pada ponovo sutra i cele seledece nedelje...a o poplavama da ne govorim pocetkom marta :D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online