Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 13.02.2012.
15:32
Beta A

Uskoro lakše do australijske vize

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Kanberi sa ministrom za imigracije i državljanstva Australije Krisom Bouenom o mogućnostima uvođenja olakšica pri izdavanju australijskih viza srpskim državljanima.

Ivica Dačić najavio mogućnost lakše procedure za dobijanje australijskih viza
 

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, postignut je dogovor da počnu razgovori koji bi doveli do proceduralnih olakšica za izdavanje australijskih viza za srpske državljane i produženja roka njihovog važenja.

Dačić je podsetio da je Srbija posle 2000. godine ukinula vize za građane Australije, ali da Australija po pitanju viza ima politiku po kojoj su svi, sem britanske kraljice i državljana Novog Zelanda u obavezi da imaju vize kada dolaze u tu zemlju.

Dačić i Bouen razgovarali su i o srpskoj dijaspori koja u Australiji broji više od 100.000 popisanih građana.

Dačić je ocenio da srpska dijaspora može predstvajati ne samo most za razvoj saradnje Srbije i Australije, već ima i značajan uticaj na australijsku političku scenu kada je reč o stavovima koji su važni za region, dodaje se u saopštenju.

Motiv za kriminalce - kokain skuplji dva do tri puta u Australiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije u Kanberi je razgovarao i sa predstavnicima Australijske federalne policije koji intezivno prate kriminalnu scenu na Balkanu. Kako se navodi, oni su Dačiću predstavili nekoliko akcija u kojima imaju interesa da zajednički učestvuju sa srpskom policijom.

Foto: Ilustracija
 

Dačić je naveo da je u pitanju pre svega trgovina narkoticima, jer je dva do tri puta viša cena kokaina u Australiji u odnosu na zapadnu Evropu - "motiv raznim kriminalnim grupama sa Balkana da se sve više povezuju sa australijskim kriminalnim grupama".

To je, istakao je Dačić, jedan od razloga za potpisivanje Memoranduma o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Australijske federalne policije".

Dačić je u Kanberi razgovarao i sa članovima spoljnopolitičkog odbora australijskog parlamenta i ministrom spoljnih poslova Australije Kevinom Radom koji je najavio da će posetitit Beograd.

Dačic je istakao da su australijski zvaničnici iskazali spremnost za unapređenje ne samo političkih, već i ekonomskih odnosa sa Srbijom i dodao da su posetu Beogradu najavili i australijski biznismeni kako bi razmotrili mogućnosti za ulaganje u Srbiju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.02.2012. 18:23
a ja mislio da si otisao osloboditi Cptn.Dragana...xm
Ponedeljak 13.02.2012. 20:49
Ko ce cak tamo da putuje?Narod je siromasan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online