Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 11.02.2012.
21:22
Beta A

Opstala multietnička koalicija u Bujanovcu

Odbornici Ujedinjenih regiona Srbije (URS) u Bujanovcu ostaće u vladajućoj koaliciji u skupštini te opštine, gde će nastaviti da štite srpske i državne interesa, izjavio je danas šef te odborničke grupe Zoran Antić.

"Borba i otpor odbornika URS-a videli su se prilikom pokušaja promene naziva ulica u Bujanovcu i ta odbornička grupa će se istom žestinom boriti i kada treba prići srpskim zavejanim selima i kada treba predložiti infrastrukturne projekte za 2012. godinu koji se finansiraju iz opštinskog i republičkog budžeta"', rekao je Antić.

Foto: Ilustracija
 

On je kazao da je Opštinski odbor URs-a odlučio da ostane u vladajućoj koaliciji u Bujanovcu, jer nije državnički sada ustuknuti i sve prepustiti albanskim partijama.

 

"Mislimo da se tako brani država i svoj narod, direktnim sučeljavanjem u okviru institucija sistema i vlasti, uz borbu svim političkim sredstvima u opštinskoj skupštini a ne povlačenjem", kazao je Antić.

Odluku o preimenovanju ulica usvojio je u ponedeljak 6. februara lokalni parlament glasovima albanskih odbornika, dok su svi srpski odbornici napustili sednicu, a konačnu odluku o preimenovanju ulica donosi Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ujedinjeni regioni Srbije, čiji su članovi u Bujanovcu Grupa građana "Stojanča Arsić" i G-17 Plus, u Skupštini opštine Bujanovac imaju četiri odbornika. Vladajuću koaliciju u Skupštini opštine Bujanovac, a i koaliciju srpskih partija koje su u njoj učestvovale, napustila su 9. februara dva odbornika Demokratske stranke uz obrazloženje da je "usvajanje predloga za promenu naziva ulica u Bujanovcu koju su preglasavanjem usvojili albanski odbornici bila kap koja je prelila punu čašu".

Izlazak i svih šest odbornika Srba iz vladajuće koalicije ne bi ugrozio većinu u Skupštini opštine Bujanovac, koju čine odbornici Albanci. Srpske partije su u koaliciju sa albanskim partijama, koje su već imale formiranu vladajuću koaliciju, ušle u oktobru 2010. godine, uz posredovanje OEBS-a i Koordinacionog tela za jug Srbije, radi formiranja multietničke vlasti u Bujanovcu.

Vladajuću koaliciju u Skupštini opštine Bujanovac, koja ima ukupno 41 odbornika, sada čine sve albanske partije sa 23 odbornika, četiri odbornika URS-a i jedan odbornik Ujedinjene partije Roma. U opoziciji je šest odbornika Srpske radikalne stranke, pet odbornika Demokratske stranke Srbije i dva odbornika DS.

Subota 11.02.2012. 22:16
ne kaze se dzaba vlast - slast
Subota 11.02.2012. 22:57
Још ће Динкић успети да се представи као патриота.Јао нама са њим!
Nedelja 12.02.2012. 01:06
ako je istina da čeda i ldp" imaju"najstabilnije biračko tijelo u srbiji,onda je sve normalno i ništa nije nenormalno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online