Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 11.02.2012.
17:13
Fonet A

SNS okuplja kriminalce?

Saopštenje Srpske napredne stranke (SNS) o Uredbi Vlade Srbije o štednji električne energije pokazuje svu nekompetenciju te stranke i opasnost koju dolazak na vlast takvih ljudi i ideja može da izazove u društvu, saopštila je danas Demokratska stranka i istakla da SNS bez srama obmanjuje građane o nedostatku ulaganja u elektroprivredu.

Takođe, u saopštenju DS ocenjuje da je "još sramnije i neumesnije da stranka koja okuplja sve ljude sa optužnica, kao i njihove branioce, stranka koja se zalaže za njihovo puštanje, od Legije do Joce Amsterdama, danas vanrednu situaciju koristi da bi bez sramote pričala o kriminalu kome je ova vlast upravo zadala najveći udarac".

DS: Država se trudi da nijedan građanin ne ostane bez struje i da najsiromašniji građani budu oslobođeni od plaćanja
 

Najveći deo saopštenja DS posvećen je saopštenju SNS o Uredbi Vlade Srbije o štednji električne energije. Tako, DS u saopštenju navodi "da se SNS, u situaciji kada se država trudi da nijedan građanin ne ostane bez struje i da najsiromašniji građani budu oslobođeni od plaćanja, licemerno zabrinula za privredu valjda smatraju i da građanima zapravo treba ukinuti struju ukoliko je nema dovoljno za sve potrošače".


"SNS bez srama obmanjuje građane o nedostatku ulaganja u elektroprivredu iako, i kada su oni bili na vlasti, kao i njihovi vajni stručnjaci, dinar nije ulagan u postrojenja, a za vreme ove Vlade ulagano je 500 miliona godišnje u energetska postrojenja", piše u saopštenju.

Na taj način su se, ocenila je DS, povećale projektne proizvodne mogu nosti rudarskih kapaciteta, termoelektrana i hidroelektrana, izra žene u električnoj snazi između 400 i 500 megavata koliko proizvodi jedan novi blok. Tako je bilo i moguće oboriti sve istorijske rekorde u proizvodnji uglja i električne energije. I u ovim uslovima izuzetno visoke potrošnje, postrojenja EPS rade pouzdano i obezbeđuju sigurnost snabdevanja građanstva, kaže se u saopštenju.


DS u saopštenju obaveštava "neinformisane naprednjake da su takođe započete investicije u nove proizvodne objekte":

Kolubara B – 750 MW, investiciona vrednost 1,3 milijardi evra, sa partnerom EDISON iz Italije Sistem hidroelektrana na Ibru, 110 MW, investiciona vrednost 290 miliona evra, sa italijanskim partnerom SECI Sistem hidroelektrana na Velikoj Moravi, investiciona vrednost 360 miliona evra, sa nemačkim partnerom RWE Male hidroelektrane – prva faza, investiciona vrednost 45 miliona evra (ukupno započete investicije: 1,995 milijardi evra, navela je DS.

POVEZANE VESTI

Subota 11.02.2012. 17:28
SAMO SE VI SVADJAJTE....TO NAMA PATRIOTAMA DONOSI JOS GLASOVA.....UDRITE JEDNI PO DRUGIMA XEXE
Subota 11.02.2012. 18:20
Како вас није срамота господо из ДС? Причате о годишњим улагањима у електроенергетски систем од 500 милиона евра!!! То значи да сте за четири године уложили две милијарде евра, а од нас тражите да штедимо струју. Па, у шта сте онда те паре уложили? Кога бре ви лажете? Опељешили сте електропривреду само тако и сада шаљете ова бесмислена политибироовска саопштења. Срам вас било!
Subota 11.02.2012. 18:19
Da je ova vlast zaista dovoljno ulagala u nova energetska postojenja,ne bi sada doslo do situacije da se gasi struja za 2000 preduzeca.Naravno ne treba iskljucivati gradjane,ali bilo bi bolje da ima dovoljno elektricne energije i za gradjane i za privredu.Jasno je da smo energetski slabi i to ide na racun vladajuce garniture a nikako ne na opozicione stranke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online