Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 10.02.2012.
17:16
Beta A

Tadić zadovoljan reagovanjem države u vandrednoj situaciji

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas u Novoj Varoši da je država dobro reagovala u vanrednoj situaciji i da se snašla bolje nego države u regionu.

Predsednik Srbije: Boris Tadić
 

"Zadovoljan sam kako smo reagovali u ovoj vanrednoj situaciji. Učinili smo to bolje nego što je to slučaj u drugim državama ovog regiona", rekao je predsednik Tadić i dodao da ne treba klonuti duhom već je potrebno raditi sinhronizovano, solidarno i odgovorno, odnosno pružati pomoć svakome kome je potrebna.

Opština Nova Varoš više od jedan mesec suočava se sa obilnim snežnim padavinama i niskim temperaturama. U celoj jugozapadnoj Srbiji stanje je zbog snega veoma teško, a najugroženiji su ljudi koji žive iznad 1.200 metara nadmorske visine.

"Mnogi od njih su još zavejani i prioritet je da se stigne do njih i pruži im se sva pomoć", rekao je Tadić.

"Nedostaje nam puno toga kako bi ta pomoć bila efikasnija, ali je najveći nedostatak teške mehanizacije. Činimo sve da se ona što pre prebaci tamo gde je najpotrebnija, a planinski krajevi u ovom delu Srbije spadaju u te prioritetne zadatke", naveo je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, paralelno sa poslovima na evakuaciji bolesnih i nemoćnih i čišćenju puteva, moraju se planirati i aktivnosti kako bi spremno dočekali topljenje snega i eventualne poplave.

Na primedbe da se u planinska sela često šalju manje obučeni i loše opremljeni vatrogasci i spasioci, Tadić je naveo da je potrebno decentralizovati Gorsku službu spasavanja tako što će u planinskom delu zemlje biti formirano više njenih centara, a ne kao do sada da skoro sve bude koncentrisano u Beogradu.

Predsednik Srbije je ponovio apel da sve strukture u zemlji daju konkretne rezultate u štednji struje.

"Bolje je da štednjom predupredimo eventualne restrikcije jer je u ovim uslovima izuzetno teško kopati ugalj u Kolubari, a vrlo je teško i u centralama i elektrodistributivnim preduzećima koja održavaju napajanje potrošača strujom", rekao je Tadić.

General Milan Mojsilović, komandant Kopnene vojske Srbije, rekao je da je Vojska angažovana u 22 opštine u Srbiji.

"Prisutni smo sa 88 teških inženjerijskih mašina i preko 1.000 vojnika. Prioriteti Vojske su pomoć Ivanjici, Sjenici i Novoj Varoši", rekao je general Mojsilović.

Kasnije danas Tadić će obići jezero Potpeć i opštinu Priboj.

POVEZANE VESTI

Petak 10.02.2012. 17:21
OVAJ JUTROS ZABORAVIO DA POPIJE LEK!
Petak 10.02.2012. 17:25
E ... ako si ti zadovoljan, onda je sve u REDU
Petak 10.02.2012. 19:44
pa kada je zima sve iznenadila u sred zime .. :P mnogo toga tu ne stima jer ispada kao da nikada nismo imali ovakve zime , e pa draga gospodo imali smo ih i to je kako bi narod nazvao normalno zima, pa nisam ja kriv ako narod pamti samo do 4 godine unazad , sto se to veoma dobro koristi za izbore, nego da podjem od tejhnike zbog cega nam ova zima pravi probleme: 1. automobili novijeg tipa se nikako ne snalaze u zimskim uslovima u odnosu na nase starce- zbog oblika prednje karoserije brisaci NE mogu uspesno da sklone sneg sa stakla jer brisaci nabijaju sneg levo,desno s donje strane shofersajbne,...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online