Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 07.02.2012.
10:52
Vestionline A

Sizifov posao: Putari čiste, sneg veje

Nove snežne padavine, jak mraz i pojačan vetar preko prevoja i u planinskim predelima otežavaju čišćenje i prohodnost puteva, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. U Novoj Varoši je ponovo proglašena vanredna situacija, desetak suvoborskih sela je odsečeno jer je regionalni put Gornji Milanovac – Pranjani od jutros ponovo zatvoren.

Čišćenje autoputa ka Šidu
Kostolac radi punom parom - Povodom najave još oštrijeg talasa vremenskih neprilika, niskih temperatura i dodatnih padavina snega, direktor TE Kostolac Dragan Jovanović je rekao da u ovom trenutku svi proizvodni kapaciteti rade punom snagom, ali da postoje problemi u dovozu uglja do Termoelektrane Kostolac A, gde se sporadično prelazi sa snabdevanja uglja sa deponije na dovoz uglja sa kopa.
Produženi boravak za decu još sutra - Produženi boravak u osnovnim školama biće organizovan i sutra, a zbog malog odziva dežurstva se ukidaju od srede, 8. februara, odlučeno je sinoć na sednici Štaba za vanredne situacije grada Beograda.

Na autoputu od Beograda ka Nišu mestimično ima snega u brzoj i zaustavnoj traci, pa se vozačima savetuje da posebno obrate pažnju na prevojima i usponima.

Od Beograda ka Subotici i Šidu, ima snega na kolovozu do tri centimetra, zbog čega je saobraćaj usporen, ali se za sada obavlja bez posebnih prekida. Prilazi Beogradu su dobro pročišćeni, ali zimske službe apeluju, posebno na vozače teških teretnih vozila, da bez dobrih zimskih guma ne kreću preko prevoja Rudnik na Ibar.

Na području Vojvodine, na putevima prvog prioriteta i na važnijim regionalnim putevima ima snega na kolovozu do pet centimetara, zbog čega se saobraćaj obavlja otežano uz obaveznu upotrebu zimskih guma i lanaca jer su česta izletanja sa kolovoza.

"Jugić" kao terenac: Probija se neraščišćenim putevima u Svrljigu

Probijena je i druga traka kod Brodareva, saobraćaj se obavlja usporeno jer su obilne snežne padavine na ovom području. Ne savetuje se korišćenje ove deonice jer i dalje postoji opasnost od novih lavina.

Zbog snežne mećave na Čestobrodici, između Paraćina i Zaječara, za kamione sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Zbog snega koji je napadao u toku noći, jutros nema autobuskog saobraćaja ka desetak suvoborskih sela i za Gornje Branetiće pod Rajcom i za Boljkovce i Lalince. Vozač Aleksasndar Kovačević kaže da je autobusom punim putnika jutros krenuo za Pranjane, ali je uspeo da dođe do pola puta, do Beršioća i morao da se vrati za Gornji Milanovac, jer je sneg prevejao ranije očišćeni put.

Zaleđena Sava u Beogradu

U Novoj Varoši noćas je palo tridesetak centimetara novog snega i sve što je do juče urađeno na probijanju važnijih saobraćajnica, vraćeno je na početak.

"Ovo je 33. dan kako neprekidno radimo na saniranju posledica nevremena", rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije Radivoje Bujišić.

"Novi sneg nas opet vraća na najvažnije saobraćajne arterije, tako da, osim najhitnijih slučajeva, zavejanim planinskim selima ni danas nećemo moći da se bavimo", dodao je Bujišić.

Štab za vanredne situacije zatražio je dodatnu pomoć države. Ponestaje nafte, nedostaje pet jačih građevinskih mašina, a finansijska sredstva su na izmaku.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.02.2012. 12:34
Isto kao borba protiv korupcije.......mnogo toga nedostaje!
Utorak 07.02.2012. 16:29
Čuj to "Sizifov" posao, ma najbolje da im damo plate da spavaju, a mi sa lopatama da to očistimo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online