Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 07.02.2012.
09:07
24sata.rs A

Skijali se niz Kalemegdan i Gardoš

Sneg koji prethodnih dana pada u Beogradu uglavnom je doneo nevolje, međutim ima i onih koji su našli način da to preokrenu u adrenalinsku zabavu. Trojica profesionalnih skijaša: Vladimir Vranešević, Nebojša Mitrović i Predrag Dučić planinske staze zamenili su gradskim ulicama, Kalemegdanom i Gardošem, po kojima su skijali.

Skijanje u Zemunu kod Gardoša

Na ovu neobičnu ideju došao je Beograđanin Predrag Dučić. "U petak je trebalo da odem na Kopaonik, međutim sneg koji je pao potpuno je poremetio planove i nisam mogao da izađem iz grada. Bio sam toliko razočaran i rekao sam sebi da ću skijati, pa makar po gradskim ulicama. Pozvao sam drugare, predložio im tu ideju i oni su prihvatili", ispričao je Predrag, koji je sa Mitrovićem deo tima "Snowmania pro".

Sutradan su obišli nekoliko lokacija koje su im se učinile zanimljivim za skijanje i napravili trasu kojom će se kretati.

"Već u nedelju u devet sati bili smo na Kalemegdanu kod Opservatorije i skijali. Snega je bilo koliko hoćete, do kukova, pa je skijanje bilo dobro kao na Kopaoniku. Iako je staza kratka, tamo ima nekih desetak fantastičnih zaokreta", priča Dučić.

Avantura se nastavila kod Kule Nebojše, gde je heroj priče bio Vladimir Vranešević, inače naš najbolji fristajl skijaš i instruktor skijanja, koji je uspeo da uradi čak i bekflip (salto unazad).

"Ova akcija drugačija je od svega onoga što smo do sada radili, zove se fristajl i podrazumeva vožnju na što neobičnijim mestima, uz skokove, skijanje po gelenderima i slično. Najinteresantnije mi je bilo na Kalemegdanu, gde ima puno zidova i nagiba niz koje smo skijali, i kod Kule Nebojše gde smo napravili skakaonice", priča Vranešević.

Njih trojica odatle su, takođe na skijama na kojima ih je uz pomoć kanapa vukao auto, otišli do Zemuna i Gardoša. Ovakve akcije za ljubitelje adrenalina nisu ništa novo, ipak oni upozoravaju da pre svega morate biti profesionalac da biste ih izvodili.

Ski-staza na Košutnjaku otvorena do ponoći


Jedino zvanično mesto u Beogradu za klizanje, skijanje i snoubording je ski staza "Aleksandar" na Košutnjaku. Ljubitelji zimskih sportova mogu da je koriste svakog dana od 10 d 17 sati, odnosno od 20 sati do ponoći. Restoran ove ski staze je otvoren od 10 sati do jedan čas iza ponoći.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.02.2012. 10:05
Ne zatekoh se u blizini...mjaušmrc!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online