Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 07.02.2012.
08:34
Press A

Dodik i Josipović za Tadića, Milo "vuče" ka Nikoliću

Političari iz regiona polako počinju da se uključuju u predizbornu kampanju u Srbiji. Vladajuće garniture u Republici Srpskoj i Hrvatskoj podržavaju DS Borisa Tadića, a deo političke elite u Crnoj Gori pokazuje naklonost prema naprednjacima Tomislava Nikolića.

Programski i prijateljski bliski: Tadić i Dodik

Predsednik RS Milorad Dodik je, govoreći o izborima u Srbiji, rekao da njegova partija Savez nezavisnih socijaldemokrata i DS imaju značajnu saradnju.

"Nismo se opredeljivali, ali je sasvim logično da se podrže naši partneri koji su ovde prisutni već dugo godina. Imali smo intenzivnu saradnju sa Koštunicom, sada sarađujemo sa DS-om. Moja partija i DS imaju zajedničke aktivnosti i bliske su programski", rekao je Dodik.

Tadićev DS najcenjeniji u Hrvatskoj

U Hrvatskoj, zahvaljujući dobrim odnosima predsednika Iva Josipovića i Borisa Tadića, demokrate uživaju gotovo nepodeljenu podršku, dok je delegaciji naprednjaka nedavno zabranjen ulazak u tu državu.

Nešto drugačije raspoloženje je u Crnoj Gori, gde vlast i deo opozicije podržavaju Tomislava Nikolića i njegovu stranku. Lider opozicione NSD Andrija Mandić otvoreno je podržao SNS, dok se predsednik vladajućeg DPS-a Milo Đukanović izjasnio da su naprednjaci njihovi "politički prijatelji".

Nikolić i Đukanović "politički prijatelji"

Funkcioner DPS-a Miodrag Vuković ističe da to što je ta partija ugostila Nikolića u Podgorici nije dokaz da su "njega izabrali umesto DS-a i Tadića".

"DPS ne selektuje, već ima prijateljske odnose sa svim partijama u regionu. Nikad ne bih sarađivao sa SPS-om, jer je to reciklirana Miloševićeva partija", kaže Vuković.

Na strani SNS-a mogao bi da bude i novi premijer Slovenije Janez Janša, kog su pre nekoliko meseci u Ljubljani posetili čelnici te partije. Pobednik na izborima u Sloveniji i sada vodeći opozicionar Zoran Janković je pak u prijateljskim vezama sa vrhom DS-a.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.02.2012. 09:28
Pogledajte u kakvim su" poderanim i izlizanim odelima ,bez satova i kravata ovi sto odlucuju o nasim glavama"! Kazu da Beogradom hoda tri hiljade bezkucnika! Vidite i sami kako se pije u rijaliti soouu- PAROVI. Poznato vam je kolike su ministarske i poslanicke plate i gde provode godisnje odmore! A onda traze od VAS, i svih nas da izadjemo na izbore i da glasamo! Demokratski nema sta !?
Utorak 07.02.2012. 12:56
Prave racun bez krcmara...Narod mora da se osvesti jer ova dvojica misle Srbiju uvesti u E U...bez obzira na kosovo,ogromne dugove,nezaposlenost....JAK PATRIOTSKI LIDER TREBA SRBIJI...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online