Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 06.02.2012.
18:21
Beta A

"Još dva potencijalna partnera za Jat"

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da su za formiranje nove aviokompanije u Srbiji zainteresovana još dva potencijalna strateška partnera.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije: Milutin Mrkonjić
 

"Ne želim da prejudiciram ishod eventualnih pregovora", kazao je Mrkonjić u razgovoru sa ambasadorom Francuske u Beogradu Fransoa-Gzavije Deniom, saopštilo je Ministarstvo za infastrukturu i energetiku Srbije.

Pročitajte još: Mediji: Mišković kupuje JAT

Mrkonjić je naglasio da Vlada Srbije želi da do kraja mandata, odnosno u naredna četiri meseca, završi reorganizaciju državne aviokompanije Jat ervejz.

"Želimo da pronađemo strateškog partnera, za šta postoji određeno interesovanje, ili da to uradimo sa našim privrednicima. To znači da je Srbija odlučna u nameri da sačuva nacionalnu kompaniju", kazao je on.

Prema rečima Mrkonjića, razmatra se predlog da srpski privrednici investiraju polovinu za formiranje nove aviokompanije, a da drugu polovinu obezbedi država.

U novoj aviokompaniji, dodao je, bilo bi zaposleno 400 ljudi, a prioritetni zadatak novog menadžmenta bio bi da u tekućoj godini napravi pozitivni saldo.

Mrkonjić je kazao da bi se dugovi i 600 ili više zaposlenih koji preostanu iz Jat ervejza, bili rešeni u okviru posebnog programa.

Ono što je sigurno nova kompanija ima bi imala menadžment sa većinskim kapitalom države, kazao je Mrkonjić i istakao da bi posle četiri do pet godina mogli da da se kupe i novi, savremeni avioni.

Generalni direktor Jat ervejza Vladimir Ognjenović kazao je da bi prve avione novoformirana kompanija morala da iznajmi na lizing, ali je izrazio uverenje da bi do 2015. godine mogla da dobije nove avione iz Erbasa.

"To bi bile četiri letilice tipa A319 ili A320", kazao je Ognjenović.

Mrkonjić je kazao da Srbija u saradnji sa Fransuskom želi da radi na razviju avionskog i železničkog saobraćaja i predložio da Srbiju uskoro poseti ministar inostranih poslova Francuske, kako bi se precizirali vidovi saradnje.

Srpski ministar za infrastrukturu i energetiku predložio je ambasadoru da Francuska podrži Srbiju u dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU.

"Kada se bude odlučivalo o statusu kandidata imate punu podršku moje zemlje. Da se mi pitamo sve bi bilo veoma povoljno za vas. Nadamo se da će tako postupiti i drugi", kazao je ambasador Francuske u Srbiji Fransoa-Gzavije Denio.

Ambasador je kazao i da Francuska želi da pomogne Srbiji u svim aspektima i doprinese da Beograd postane najznačajniji regionalni saobraćajni centar.

"Potrebno je da u najskorije vreme konkretizujemo dobre ideje i odluke sprovedemo u život", kazao je Denio.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.02.2012. 18:30
Mozda je partner PKB , ima tami livada dosta za ispasu . Secam se za vreme bombardovanja , bilo je stado ovaca oko aerodroma
Ponedeljak 06.02.2012. 18:23
Ma evo ja se javljam vama lopovima vazda trebaju neki partneri za pljacke nista niste u stanju sami da odradite.Sram da vas bude. SLJAMOVI !!
Ponedeljak 06.02.2012. 18:59
dajte ljudi nemojte sad...LEPO SMISLIH SLOGAN---LETITE NA MISKU----- I VI BI SAD DA ZEZNETE XAXA?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online