Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Nedelja 05.02.2012.
19:03
Beta, Fonet A

Jovanović: LDP neće rat sa Tadićem

Liberalno-demokratska partija (LDP) neće naći svoju sreću u ratu sa Demokratskom strankom (DS) i sa njenim liderom Borisom Tadićem, izjavio je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović. Potom je diskusija na osnivačkoj skupštini Pokrajinskog odbora LDP-a okrenuta na pitanje Vojvodine...

Čedomir Jovanović

"LDP u Vojvodini želi partnerstvo sa manjinskim i regionalnim strankama, kao i sa DS, kako bismo od Vojvodine mogli da napravimo tvrđavu moderne Srbije i krenuti u modernizaciju same Srbije, rekao je Jovanović na osnivačkoj skupštini Pokrajinskog odbora LDP-a.

Prema njegovim rečima, Vojvodina treba da bude tačka otpora i da se potom ta energija proširi Srbijom, pošto je "Evropska orijentacija Srbije očuvana u Vojvodini".

"Vojvodina je u startu osuđena na neuspeh ako se nastavi antagonizacija između Srbije i Vojvodine. Vojvođani, ako želite slobodnu Vojvodinu, moramo prvo osloboditi Srbiju", poručio je Jovanović.

LDP želi da bude deo buduće vlasti i da sa takve pozicije, kroz Preokret, transformiše čitavo društvo, "naravno i Vojvodinu", rekao je Jovanović i ukazao da je Vojvodina žrtva dve isključivosti, beogradske i vojvođanske.


"Beogradske, koja oduzima Vojvodini pravo na bilo kakvu samostalnost, ali i vojvođanske koja za sve što je loše u Vojvodini optužuje sve druge, nesposobna da preuzme sopstveni deo odgovornisti. Vojvodina mora biti tvrđava moderne, evropske i demokratske Srbije, u vremenu u kojem su te ideje osporene više nego ikad u našem životu. Ona će biti takva, ako mi budemo sposobni da uradimo svoj deo posla", rekao je Jovanović.


Jovanović je istakao da demokratska, evropska, moderna Srbija ima svoje uporište u Vojvodini.


"Eto nas danas u 2012. godini, na novosadskom keju, gde je mala razlika između odnosa crkvenih velikodostojnika prema gradonačelniku Novog Sada, u odnosu na ono što se 1941. godine dešavalo na tom keju", rekao je lider LDP.

Jovanović je rekao da se LDP i pokret Preokret zalažu za efikasne i ekonomične institucije, departizaciju i depolitizaciju, uvažavanje nacionalnih zajednica i afirmisanje tolerancije.

Ustav nelegitiman?

Novi predsednik Pokrajinskog odbora LDP-a Dušan Mijić rekao je da je Srbiji potreban novi ustav, jer je postojeći "nelegitiman".

"Ako je Vojvodina autonomna pokrajina, onda nema nikakvog smisla da Skupština Srbije potvrđuje najviši akt pokrajine, to je poniženje koje Vojvodina ne može više da trpi", rekao je Mijić.

Predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać rekao je da stav da izbori nemaju

Žarko Korać

smisla zapravo ide u prilog onima koji su na vlasti i onima koji ne žele promene.On je ocenio da je Vojvodina i danas obespravljena i dodao da status pokrajine mora da se promeni uz pomoć prijatelja koje ima u Srbiji.

Akademik Julijan Tamaš rekao je da građani Vojvodine nemaju mogućnost da odlučuju o svojoj sudbini i ocenio da je Srbiji i Vojvodini potreban preokret.

"Koža je starija od košulje. Naša koža je Vojvodina a nemamo ništa ni protiv košulje u kojoj smo, to jest protiv Srbije. Samo, Vojvodina ne može biti unutrašnja kolonija Srbije", poručio je Tamaš.

Na skupštini su bili i predstavnici Srpskog pokreta obnove i Demokratske stranke.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.02.2012. 19:06
Ви српски изроди објавили сте рат српском народу.
Nedelja 05.02.2012. 19:43
Jovanović: LDP neće rat sa Tadićem ... ili po nasem, narodskim : vrana vrani oci ne vadi ...
Nedelja 05.02.2012. 19:53
narkomanu jedan!Evo srbin iz RSrpske ti porucuje.Ima da crknes stoko jedna.Dabogda ti apoteka menza bila
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online