Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 04.02.2012.
01:11
Vestionline A

Tadić: Dogovor samo uz pristanak velikih sila

Sve što se dogovore Albanci na Kosmetu i Srbi u Beogradu može biti implementirano samo ako na to pristanu velike sile, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić u intervjuu za televiziju Al Džazira Balkan i istakao da je njegov posao da one koji vode međunarodnu politiku ubedi u realističnost svog plana o Kosmetu.

"Moj posao je, ne samo razgovor sa predstavnicima kosovskih Albanaca, do koga će pre ili kasnije doći, moj posao je da ubedim u realističnost ovih ideja i ovog plana i one koji vode međunarodnu politiku”, naglasio je Tadić.

“Sve što se dogovore Albanci na Kosovu i Srbi u Beogradu”, dodao je Tadić, “može biti implementirano samo ako na to pristanu velike sile".

Šta to beše suverenitet u XXI veku?: Boris Tadić

Tadić nije želeo da iznosi detalje dela svog plana koji se odnosi na specijalni status severa Kosova, jer bi tako, kako je objasnio, dezavuisao plan i učinio njegovu primenu nemogućom.

"To je suština čitavog procesa. U politici morate naučiti da ne izlazite u javnost sa idejama pre nego što one postanu realistične", rekao je Tadić.

Tadić je ukazao da postoji mnogo zanimljivih rešenja, poput Severne Irske, Južnog Tirola ili Olandskih ostrva, od kojih je potrebno uzeti ono što je korisno, ali to ne znači da se ona mogu kopirati.

Mora se pronaći rešenje koje se može primeniti na severu Kosova, rekao je Tadić.

On je podsetio da je već predstavio konture svog plana u četiri tačke, koji predviđa uviđanje realnosti, budući da je podela nemoguća, jer velike sile to ne žele.

Ali, druge strane, napomenuo je Tadić, na severu Kosova postoji problem koji Priština i međunarodna zajednica, koja je priznala nezavisnost Kosova, ne mogu da reše.

"Hajde da pronađemo rešenje. Plan je tu i prezentovan je u manje više svim gradovima u kojima se kreira međunarodna politika. Ja čekam odgovor. Odgovor nije negativan, ali nije baš ni pozitivan", rekao je Tadić.

On je istakao da je dobro što odgovor nije negativan, jer je to prvi put da odgovor na predlog Beograda nije negativan, ali ostaje da se vidi da li će biti pozitivan.

Sneg blokirao Tadića i Josipovića

 

Josipović i Tadić na Jahorini

Predsednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadić i Ivo Josipović, ostali su večeras po završetku trilateralnog sastanka na Jahorini, jer su im vremenske neprilike i stanje na putevima u Bosni i Hercegovini onemogućili povratak, pišu "Nezavisne novine".

 

Tadić je odložio večeras put u Beograd, jer sneg i niske temperature otežavaju saobraćaj na putevima u tom i drugim delovima Bosne i Hercegovine.

 

Još nije poznato da li će Josipović sutra, kako je planirao, otputovati u Tuzlu gde bi trebao da održi predavanje na temu "Hrvatska spoljna politika - kako biti dobar sused".

 

Takođe, Josipović bi sutra u Tuzli trebao da prisustvuje potpisivanju Sporazuma o zajedničkoj saradnji između univerziteta u Tuzli i Zagrebu.

 

U BiH je stanje elementrane nepogode zbog obilnih snežnih padavina koje dosežu u nekim delovima zemlje i preko 160 centimetara.

Subota 04.02.2012. 01:22
........Tadić je ukazao da postoji mnogo zanimljivih rešenja, poput Severne Irske, Ako ce da lici na Severnu irsku i da se tako zivi, kako je pocela S irska, bice duga borba za oslobodjenje. Saznacemo plan izgleda kad sve bude potpisano , Sad je jasno zasto ne odgovara referendum Srba na Kosovu ,nece ga potpisati sve velike sile ako se pokaze, da se ishod referenduma kosi sa tim famoznim planom!
Subota 04.02.2012. 08:19
Za mene je najveca sila moj SRPSKI NAROD koji kada mu pukne film ima da pocisti sve do DRACA....I upamti...IMA I MALIH NARODA KOJI SU VELIKI BAS ZATO STO SE PONASAJU KAO VELIKI !!! Budimo i mi veliki narod..! Radimo ono sto bi npr uradio Izrael,iako se nekih njihovih postupaka grozim...ali ima se sta nauciti od njih.
Subota 04.02.2012. 09:23
ako te velike sile, krshe medjunarodno pravo, otme zemlju , a ti bi da se pomiris sa tim ? koje jadno opravdanje ...znaci to ti je adut !@# , Hebo te onaj ko ti dade volan ...i politika vam je total fail i brastja cigani, sudbinom prokleti ,tokom vekova ,vodili racuna samo o ljudima, i doveli su se do tle da su rasejani u ceo svet a zemlju izgubili. i mi cemo njihovim stopama , stom razlikom sto cemo kao narod u tudje zemlje,bez koren i bez maticne zemlje , zbog neverovatnog dara za asimilizaciju , trajati maksimalno cetiri generacije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online