Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 03.02.2012.
11:58 >> 14:43h
Vestionline A

Beograd put: Nismo mi krivi, nego sneg!

Ako ste se jutros uputili na posao ili bilo gde drugde u Beogradu, sigurno vam je trebalo mnogo živaca. Glavni grad je osvanuo neraščišćen, autobusi GSP-a su se zaglavljivali i klizali na okretnicama, a vozači psovali putare. Kada smo pozvali dežurnu službu "Beograd puta" rekli su nam da nisu "zakazali", da su sve ekipe na terenu, ali da zbog izuzetno niskih temperatura ne postižu da rasčiste ulice glavnog grada.

Vanredno stanje u Srbiji?

Vanredno stanje je zbog snežnih padavina i hladnog vremena proglašeno u 17 opština u Srbiji, izjavio je danas Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije. Šest osoba smrtno je stradalo usled smrzavanja i posledica elementarne nepogode, snežnih padavina i hladnog vremena koji su zadesili Srbiju, dok se jedna osoba vodi kao nestala.

"Na beogradskim ulicama je 90 velikih čistača i 36 malih. Nije tačna informacija da so i rizla nisu bacani, ali zbog izuzetno niskih temperatura, to se ne vidi. Naime, za održavanje saobraćajnica koristi se so, koja na temperaturama od minus 10 stepeni gubi na efikasnosti", rekao nam je dežurni inženjer zimske službe "Beograd puta" Milorad Pucarević.

"Ja sam trenutno na terenu i vidim da se saobraćaj odvija. Doduše otežano, ali bitno je da ide. Tako je i u svim drugim evropskim metropolama kad padne sneg, Iako oni imaju mnogo bolju mehanizaciju,", kaže Pucarević.

Međutim, ogorčenim Beograđanima jutros nije vredela informacija da je ovako isto i u Londonu kad padne sneg. Oni su u vozilima gradskog saobraćaja provodili i dva-trim sata, a mnogi su do posla pešačili četiri-pet kilometara. Zbog lošeg vremena otkazano je 25 polaska sa beogradske BAS stanice .

"Što se tiče autobusa koji proklizavaju stvar je u tome da većina još ima letnje gume", uvera nas dežurni dispečer "Beograd puta".

"Bitno je da nema kolapsa saobraćaja", a to što će putnici i svi ostali na ulicama provesti dva sata na debelom minusu, to je već nečija druga briga.

Preduzeće "Beograd put" apelovalo je na vozače da propuštaju preko reda vozila zimske službe tog preduzeća kako bi mogla da obavljaju posao i da se ne zadržavaju u kolonama. "Dešava se da naša vozila stoje po dva sata u kolonama jer drugi vozači neće da ih propuste. Zato ne mogu da stignu da raščiste na vreme", kaže Pucarević.

U "Beograd putu" kažu da će raditi na čišćenju snega, ali da su i oni "nemoćni" pred ovakvim vremenskim prilikama, a o povećanju vozila za čišćenje snega, kažu, "nema reči".

I Hitna pomoć usporena

 

Na usporen saobraćaj žale se i ekipe Hitne pomoći koje se otežano keću. Nada Macura navela je da su ekipe te službe najvećih problema u saobraćaju imale na Miljakovcu, dok je sanitet iz Železnika ka centru grada putovao oko sat i po vremena.

 

"Problem nam stvara i neraščićen sneg ispred zgrada i na trotoarima", ukazala je Macura, napomenuvši da su od jutros ekipe Hitne pomoći zbog padova intervenisale već desetak puta, zbog čega se grđanima savetuje oprez prilikom kretanja.

 Danas bez nastave u popodnevnoj smeni

Zbog vremenskih neprilika Grad Beograd je odlučio da se u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Beograda ne održi nastava u popodnevnoj smeni.

"Sekretarijat za obrazovanje doneo je odluku o prekidu nastave obrazovno vaspitnog rada u popodnevnoj smeni u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Beograda", rekla je Dragica Moro, zamenik sekretara za obrazovanje, istakavši da odluka važi samo za današnji dan, ali i da će se situacija pratiti i narednih dana.

Petak 03.02.2012. 14:32
Kilavci KILAVI !! samo Kilave 100 godina...100 ! da vidis kako se spremi grad i cisti kod nas kada dolazi premier...da vidis kako se lome noge i ruke da se sve sredi... Ljudi ne znaju vise sta ce sami sa sobom..ovo je nacuveno koji bezobrazluk i koja lopovska strategija... SRAMOTAAAAA !!!
Petak 03.02.2012. 15:17
Još jednom je snijeg u sred zime iznenadio putne službe !!!!!!!!!!
Petak 03.02.2012. 16:07
Сад ће Шапић дати изјаву да су за снег у фебруару криве климатске промене и Вучић. Обожавам снег, али једва чекам тај Ђурђевдан!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online