Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 02.02.2012.
13:24
Fonet A

Referendum je mač sa dve oštrice?

Održavanje referenduma o kosovskim institucijama na severu Kosova može biti mač sa dve oštrice i nije u interesu gradjana jer ne vodi napretku, ocenio je potpredsednik kosovske vlade i ministar za lokalnu samoupravu Slobodan Petrović, koji je jedan je od gostiju na molitvenom doručku u Vašingtonu, prenosi danas Glas Amerike.

Petrović je rekao da će n molitvenom doručku biti u prilici da se sastane sa zvaničnicima Kongresa i Stejt Departmenta, kojima će predstaviti probleme i izazove Kosova, pre svega one vezane za srpsku zajednicu.

Slobodan Petrović

On je rekao da četvrti put prisustvuje molitvenom doručku i da je iskustvo koje ima pozitivno. Uvek je dobro da imate priliku da u razgovorima sa tako visokim zvaničnicima prenesete svoju poruku, ocenio je.

Povodom najave srpskih opština na severu Kosova da će sredinom februara održati referendum, Petrović ocenio da je to bez značaja za opšti interes. To je interes za lokalne lidere koji na taj način žele da potvrde svoju lidersku poziciju, medjutim to može da bude mač sa dve oštrice, jer to može njima da se obije o glavu, rekao je on.

Petrović je sugrađane pozvao da procene razumom šta je njihov interes, i svakako sve ono što će ih voditi napred. Sigurno je, kako je rekao, da organizacija ovog referenduma ne vodi napred već nazad, poručio je on.

Bogdanović: Referendum nepotreban i štetan

 

Redžepi: Ignorisaćemo srpski referendum!


Prema rečima Petrovića, Ahtisarijev plan nije idealan, ali je jedina šansa za srpsku zajednicu koja živi na Kosovu i koju ne bi smeli da propustimo. U okviru tog plana je vođen i proces decentralizacije, a to je najbolji projekat implementiran na Kosovu, naveo je on.


On je podsetio da su u okviru decentralizacije formirane četiri nove opštine u kojima većinu čine pripadnici srpske zajednice i da se posle više od dve godine, jasno pokazalo da je to jedan od najviših interesa ljudi koji žive tu, zaključio je Petrović.


Petrović je ukazao da skoro deceniju građani srpske zajednice koji žive na severu Kosova nisu bili u prilici da budu deo kosovskih institucija, i samim tim nisu bili u prilici da budu informisani ni o procesu vezanom za sever. On je dodao da je dobar deo gradjana severa svestan da se značajan deo investicija izdvaja iz vlade Kosova za taj deo Kosova.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.02.2012. 13:50
iZDAJNIK JOS IMA HRABROST DA PRICA...FUJ NESRECO BEZ OBRAZA I CASTI....U VLADI UBICA SEDIS...KAZNICE TE BOG.
Četvrtak 02.02.2012. 13:44
Ova vaska prica da referendum nije dobar i da je mac sa dve ostrice,pa ne mozete vi da imate bas obe ostrice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online