Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 02.02.2012.
12:37 >> 14:53h
Fonet A

Deo SPO traži istupanje iz "Preokreta"

Predsednici opštinskih odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) Vračara i Voždovca zatražili su danas od lidera stranke Vuka Draškovića da se ogradi od izjave predsednika Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića o Republici Srpskoj (RS) i objavi da je SPO istupio iz pokreta "Preokret". Jugović: Zahtev dolazi od isključenih članova SPO.

Predsednici opštinskih odbora SPO Vračara i Voždovca zatražili su od Vuka Draškovića da se ogradi od izjave Čedomira Jovanovića o Republici Srpskoj i objavi da je SPO istupio iz pokreta "Preokret"
 

Potpisnici zahteva, Ružica Vemić i Ljubomir Sokolović, smatraju da bi Drašković to trebalo da učini samostalno, "kao što je samostalno i bez konsultacija sa stranačkim organima doneo odluku da stupi u politički pokret sa kojim stranka nema nikakvih dodirnih programskih tačaka".


Oni ističu da su ekstremne izjave Jovanovića, poput one da je RS genocidna tvorevina, najbolja potvrda da SPO mora odmah da se vrati svom izvornom državotvornom programu, jer će, u suprotnom, nestati sa političke scene.


Srpskom pokretu obnove, ocenjuju Vemić i Sokolović, potrebna je odgovorna nacionalna i državna politika, jer je na toj politici i osnovan pre 20 godina.

Sa druge strane, potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Aleksandar Jugović je, povodom zahteva da SPO istupi iz "Preokreta", izjavio da on dolazi od "isključenih, dakle bivših", članova SPO, kao privatnih lica, napominjući da su to njihovi lični stavovi, "čija je težina srazmerna težini zahteva svakog birača". Jugović je ukazao da će oni na izborima imati prilike da glasaju za one stranke i za one stavove koji su im najprihvatljiviji.


Jugovića, međutim, čudi da "mediji toliko puta ponavljaju političke izjave običnih građana, koji se lažno predstavljaju kao stranački funkcioneri".


- Ovo je dobra prilika da sedam milona ljudi u Srbiji nauči kako može, lažno se predstavljajući, da u javnost plasira lične probleme, zaključio je Jugović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.02.2012. 12:39
Ипак у тој коалицији има патриота,али морате и Драшковића избацити из својих редова.
Četvrtak 02.02.2012. 12:52
Ja sam ne stranacki orjentisan ali uvek opozicionar,. A vi SPO-ovci treba da shvatite da imate za lidera jednog diktatora ,koji smatra da je SPO privatna stranka ,a sa kim on i kakve "dilove" pravi to zna samo on. Kao posmatrac sa strane mogu da vidim da nije dobro. Za sta se vi zalazete a kuda vam ide stranka? Na vama je i savesti jel ce to biti i dalje Srpski Pokret Obnove ili cega "pokret-preokret"
Četvrtak 02.02.2012. 12:53
ISTA JE TO SORTA...a zla domacega se treba cuvati...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online