Ponedeljak 24. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 02.02.2012.
09:49 >> 11:34h
Mondo A

Ledeni dani tek počinju

U celoj Srbiji jutros su zabeležene izuzetno niske temperature, a najhladnije je bilo na Crnom Vrhu, gde je u šest sati izmereno minus 22 stepena. U Lebanima pronađeno smrznuto telo beskućnika

Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije je izjavio da je policija u centru Lebana pronašla beživotno telo beskućnika kod jednog napuštenog objekta. On je naveo da muškarac, koji je nestao u selu Vrapče u opštini Medveđa, još nije pronađen i da se pretpostavlja da nije živ.

Nikolić je podsetio da je 80-godišnji Milutin Nikolić iz Koštunića pod Suvoborom, koji je nestao 24. januara za vreme snežne mećave, pronađen juče mrtav u snežnim smetovima na oko 300 metara od svoje kuće.

Nikolić je rekao da je evakuacija bilo i u toku noći, po potrebni radi zdravstvenog zbrinjavanja, ali da tokom noći u Srbiji nisu pale veće količine snega, mada nove probleme stvara jak vetar koji je počeo da duva noćas.

Prema njegovim rečima, i dalje postoje problemi u snabdevanju stanovništva strujom u Crnoj Travi, gde oko 50 domaćinstava nema električnu energiju, i da takvih problema ima i u Bajinoj Bašti.

Nikolić je rekao da se ekipe iz elektrodistribucije lavovski bore da uspostave sistem snabdevanja električnom energijom. On je istakao da je i dalje teška situacija u svim krajevima Srbije gde je proglašena vanredna situacija, pogotovo u višim planinskim delovima, gde ima još zavejanih sela i stanovnika koji su "odsečeni" i do kojih se teško dolazi posle probijanja po nekoliko kilometara smetova.

Regionalni i magistralni putevi su uglavnom prohodni, ali je otežan saobraćaj, jer vetar sneg nanosi na put i u tom pogledu je situacija teža nego juče, a problema ima i na lokalnim putevima u planinskim predelima, rekao je Nikolić.

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na Zlatiboru je bilo minus 18, u Sjenici minus 16, na Kopaoniku minus 15, a u Negotinu i u Kikindi minus 14.

Na Paliću, u Kruševcu, u Kraljevu i u Ćupriji je bilo minus 13, a u Somboru, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Požegi minus 12.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 9. februara, veoma hladno, u jutarnjim satima umeren i jak mraz, i dnevna temperatura biće ispod nule - ledeni dani.

U Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Velikom Gradištu, Nišu i Dimitrovgradu je bilo minus 11, dok je u Novom Sadu bilo minus 10, u Leskovcu minus devet i u Vranju minus osam stepeni.

U Srbiji će i danas biti veoma hladno vreme, ujutro umeren i jak mraz, a tokom dana umereno i potpuno oblačno, mestimično sa snegom.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutarnja temperatura od -18, u Negotinskoj i Timočkoj krajini, do -8 stepeni na severu. Najviša temperatura od -10 do -2 stepena.

Više padavina se očekuje na zapadu i jugozapadu uz povećanje snežnog pokrivača. U Negotinskoj i Timočkoj krajini maglovito i tmurno sa snegom. Na severu Vojvodine uglavnom suvo.

Od 2. do 5. februara očekuje se 20 do 30 centimetara novog snega, ponegde i oko 50 centimetara.

U Beogradu jutros pada sneg, a najviša dnevna temperatura biće oko -6 stepeni. Tokom dana umereno i potpuno oblačno, povremeno sa snegom, uglavnom slabog intenziteta.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura je posavetovala građane da se dobro naspavaju, da iz kuće izlaze siti, dobro obučeni, adekvatno obuveni i da nikako ne konzumiraju alkohol i duvan na otvorenom.


Ona je preporučila da se šeta dok se čeka gradski prevoz i da se obavezno zaštiti glava. Starijim osobama preporuka je da ne izlaze iz kuće, kazala je Macura

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.02.2012. 11:39
Izbaciti ove iz skupstine na -36..da vide kako je narodu...pa snimati kako prave grimase dok se lede..
Četvrtak 02.02.2012. 11:01
Хеј људи, гледајте на ово са позитивне стране. Сетите се да је Чаушевски пао са власти, кад је народ почео да се смрзава, без горива, без пара и без наде. Недостајала нам је само хладноћа.
Četvrtak 02.02.2012. 10:15
U prigradskim delovima Beograda,jutros je izmereno i -14,-15...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online