Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 02.02.2012.
09:49 >> 11:34h
Mondo A

Ledeni dani tek počinju

U celoj Srbiji jutros su zabeležene izuzetno niske temperature, a najhladnije je bilo na Crnom Vrhu, gde je u šest sati izmereno minus 22 stepena. U Lebanima pronađeno smrznuto telo beskućnika

Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije je izjavio da je policija u centru Lebana pronašla beživotno telo beskućnika kod jednog napuštenog objekta. On je naveo da muškarac, koji je nestao u selu Vrapče u opštini Medveđa, još nije pronađen i da se pretpostavlja da nije živ.

Nikolić je podsetio da je 80-godišnji Milutin Nikolić iz Koštunića pod Suvoborom, koji je nestao 24. januara za vreme snežne mećave, pronađen juče mrtav u snežnim smetovima na oko 300 metara od svoje kuće.

Nikolić je rekao da je evakuacija bilo i u toku noći, po potrebni radi zdravstvenog zbrinjavanja, ali da tokom noći u Srbiji nisu pale veće količine snega, mada nove probleme stvara jak vetar koji je počeo da duva noćas.

Prema njegovim rečima, i dalje postoje problemi u snabdevanju stanovništva strujom u Crnoj Travi, gde oko 50 domaćinstava nema električnu energiju, i da takvih problema ima i u Bajinoj Bašti.

Nikolić je rekao da se ekipe iz elektrodistribucije lavovski bore da uspostave sistem snabdevanja električnom energijom. On je istakao da je i dalje teška situacija u svim krajevima Srbije gde je proglašena vanredna situacija, pogotovo u višim planinskim delovima, gde ima još zavejanih sela i stanovnika koji su "odsečeni" i do kojih se teško dolazi posle probijanja po nekoliko kilometara smetova.

Regionalni i magistralni putevi su uglavnom prohodni, ali je otežan saobraćaj, jer vetar sneg nanosi na put i u tom pogledu je situacija teža nego juče, a problema ima i na lokalnim putevima u planinskim predelima, rekao je Nikolić.

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na Zlatiboru je bilo minus 18, u Sjenici minus 16, na Kopaoniku minus 15, a u Negotinu i u Kikindi minus 14.

Na Paliću, u Kruševcu, u Kraljevu i u Ćupriji je bilo minus 13, a u Somboru, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Požegi minus 12.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 9. februara, veoma hladno, u jutarnjim satima umeren i jak mraz, i dnevna temperatura biće ispod nule - ledeni dani.

U Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Velikom Gradištu, Nišu i Dimitrovgradu je bilo minus 11, dok je u Novom Sadu bilo minus 10, u Leskovcu minus devet i u Vranju minus osam stepeni.

U Srbiji će i danas biti veoma hladno vreme, ujutro umeren i jak mraz, a tokom dana umereno i potpuno oblačno, mestimično sa snegom.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutarnja temperatura od -18, u Negotinskoj i Timočkoj krajini, do -8 stepeni na severu. Najviša temperatura od -10 do -2 stepena.

Više padavina se očekuje na zapadu i jugozapadu uz povećanje snežnog pokrivača. U Negotinskoj i Timočkoj krajini maglovito i tmurno sa snegom. Na severu Vojvodine uglavnom suvo.

Od 2. do 5. februara očekuje se 20 do 30 centimetara novog snega, ponegde i oko 50 centimetara.

U Beogradu jutros pada sneg, a najviša dnevna temperatura biće oko -6 stepeni. Tokom dana umereno i potpuno oblačno, povremeno sa snegom, uglavnom slabog intenziteta.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura je posavetovala građane da se dobro naspavaju, da iz kuće izlaze siti, dobro obučeni, adekvatno obuveni i da nikako ne konzumiraju alkohol i duvan na otvorenom.


Ona je preporučila da se šeta dok se čeka gradski prevoz i da se obavezno zaštiti glava. Starijim osobama preporuka je da ne izlaze iz kuće, kazala je Macura

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.02.2012. 11:39
Izbaciti ove iz skupstine na -36..da vide kako je narodu...pa snimati kako prave grimase dok se lede..
Četvrtak 02.02.2012. 11:01
Хеј људи, гледајте на ово са позитивне стране. Сетите се да је Чаушевски пао са власти, кад је народ почео да се смрзава, без горива, без пара и без наде. Недостајала нам је само хладноћа.
Četvrtak 02.02.2012. 10:15
U prigradskim delovima Beograda,jutros je izmereno i -14,-15...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online