Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 31.01.2012.
14:29
Beta A

Hiljadu potpisa za povlačenje odluke o smeni Ugričića

Zahtev za ukidanje odluke o smeni Sretena Ugričića sa mesta direktora Narodne biblioteke Srbije do danas je potpisao 1001 građanin iz zemlje, regiona i sveta, saopštio je Forum pisaca.

Sreten Ugričić

Zahtev za povlačenje odluke o smenjivanju Ugričića Forum pisaca je uputio Vladi Srbije 23. januara, a među potpisnicima su studenti, profesori, zanatlije, trgovci, penzioneri i političari, kaže se u saopštenju.

Forum pisaca je ponovio da će, budući da Vlada Srbije ignoriše protest građana, Ustavnom sudu Srbije podneti zahtev za ocenu ustavnosti odluke o smeni Sretena Ugričića.

"Forum pisaca će nadležnom ministarstvu i Savetu za štampu podneti zahtev za ocenu i adekvatno kažnjavanje nacionalnih medija koji su pokrenuli javni linč Sretena Ugričića i drugih članova Foruma pisaca", istaknuto je.

Dodaje se da će takođe, peticija biti upućena predsedniku Republike Srbije, premijeru, ministrima kulture i unutrašnjih poslova. Kako je navedeno u saopštenju, zahtev su potpisali pisci Svetislav Basara, Dubravka Ugrešić, Viktor Ivančić, Jasna Šamić i Igor Marojević, novinari Svetlana Lukić, Omer Karabeg, Gordana Suša, Miša Brkić i Miloš Vasić, reditelji Janko Baljak, Anja Suša, Boban Skerlić, Iva Milošević i Gorčin Stojanović.

Zahtev su potpisali Branka Prpa, Vesna Rakić-Vodinelić, Mirjana Karanović, Vesna Pešić, Vlada Divljan, Ivan Medenica, Branislav Dimitrijević, Boris Buden, kao i čelnici i članovi PEN centara iz regiona, trideset profesora i šefova katedri slavistike centralnih
svetskih univerziteta, umetnici i naučnici.

Forum pisaca je zahvalio svima koji su svojim potpisom "ustali protiv demonstracije političke sile nad slobodom govora i neustavnog kažnjavanja za 'delikt mišljenja'".

Utorak 31.01.2012. 14:47
Lepo ih je sve videti popisane na jednom mestu...Samo bih upitao njih..DA JE NEKIM SLUCAJEM TAJ UGRISIC PODRZAO ZAHTEV DA PUKNE BOMBA U NJIHOVOJ BLIZINI,DA LI BI GA I TADA PODRZALI??
Utorak 31.01.2012. 14:48
Треба скупљати потписе да овај бивши, остане не само ван те функције него и да одговара пред законом!
Utorak 31.01.2012. 14:54
Ма није ваљда, медији су спровели јавни линч над човеком који се ставио на страну човека који линчује својим изјавама не само РС и Србију као државу већ и сваког појединца који се осећа и јесте Србин. Господо "писци" хвала Вам на вашој "демократији" не треба нам идите код својих ментора па се борите за права Баскијаца, Корзиканаца и итд.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online