Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 31.01.2012.
12:01 >> 14:21h
Blic, Mondo A

Bus Plus: Zakazuju termine za izdavanje kartica!

Beograđanima su zbog velike gužve na mestima gde se izdaju personalizovane Bus plus kartice uvedene podele brojeva. Putnici sa zakazanim terminom moći će besplatno da se voze do 5. februara.

Gužva zbog bus plus kartica (Foto: Blic)

“Bus plus” sistem bi prema najavama trebalo da proradi sutra, a veliki broj Beograđana je i danas pohrlio da izvadi kartice za prevoz.

Na svim prodajnim mestima je i juče bio haos, a najgore je bilo u Beograđanki, gde je oko podne u redovima čekalo na hiljade putnika.

Inače, dosadašnje povlastice sa januarskim markicama važiće do 15. februara za starije od 65 godina, dok će Beograđani koji dobiju broj sa zakazanim terminom za personalizovane karice moći će da se voze besplatno do 5. februara.

 

Građani koji ne uspeju da dobiju broj, mogu da kupe papirnu nepersonalizovanu karticu dok čekaju personalizovanu karticu, navode u "Bus plusu".

"Uspela sam samo ovaj dan da ugrabim da izvadim personalizovanu bus plus karticu. Očekivala sam gužvu, ali ni u snu nisam sanjala da će ovoliki krkljanac da bude. Pogotovo kada su prekinuli da izdaju karte. Mislila sam da će ljudi iz revolta da polome sve ovo", kaže jedna Ivana za "Novosti".

Sličnog utiska je i Milan, koji za malo da odustane od vađenja bus plus kartice koja će u februaru moći da se poništava i tokom vožnje dok se građani ne "uhodaju".

"Da sam mogao da se probijem nazad možda bi i odustao, ali je ovako ispalo bolje. Ko bi ponovo čekao red i trpeo ovu gužvu. Mislio sam da je 36 šaltera dovoljno da se brzo odradi posao. Osim toga ovde čekamo unutra, a ne napolju na minusu i košavi", priča Milan.

Ipak, više stotina je stajalo i na minusu pred zgradom GSP u Skenderbegovoj, navodi "Blic".

"Zbog izuzetno hladnog vremena i činjenice da je veliki broj
Beograđana, na žalost, sačekao poslednji dan pred početak rada Bus
plus sistema 1. februara da bi izvadio personalizovane kartice,
preduzete su vanredne mere za smanjenje gužvi", kaže se u tom
saopštenju.

 

Za sugrađane starije od 65 godina dosadašnje karte važe do 15.
februara, a oni koji do sad nisu izvadi personalizovane kartice, to
će moći da urade od 5. februara do 15. februara, a u ovim hladnim
danima treba da ostanu kod kuće.

 

U saopštenju se navodi da je Bus plus preduzeo i druge vanredne mere
odnosno da na se svim mestima dele brojevi kako bi građani znali u
koje tačno vreme oni dolaze na red.

U "Bus plusu" su naveli da će zbog konstantnih gužvi biti uvedena podela brojeva, koji će biti deljeni na svih 56 prodajnih mesta, dok će u Beograđanki broj šaltera biti dupliran.

"Svi Beograđani na 800 prodajnih mesta mogu da kupe papirnu nepersonalizovanu kartu, koja košta 40 dinara, važi tri meseca i mogu uplatiti do 600 dinara, kako bi premostili period dok ne dobiju svoju personalizovanu karticu", rekla je portparol "Bus plus" sistema Gordana Perović za FoNet.

Perović je ukazala da je veliki broj građana sačekao poslednji dan, pre početka rada sistema 1. februara, da bi izvadio personalizovane kartice.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.01.2012. 14:23
njima to ne odgovara,jer im kvarimo tada satanski plan
Utorak 31.01.2012. 15:19
Kazite vi meni dragi Beogradjani, koliko ce mene kostati karta za autobus u GP kada dodjem u posetu prijateljima? Koliko skontah, nema vise karata na prodaji na trafikama vec se moraju kupiti duplo skuplje u autobusu.
Sreda 01.02.2012. 17:10
A moze i ovako http://freepublictransports.com/city/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online