Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 30.01.2012.
12:21
D. Dekić - Vesti A

Neka mi sude, ne dam gradske pare

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić tvrdi da je Agencija za borbu protiv korupcije podnela prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv njega i članova Gradskog veća, jer nisu dali da se zatvaranjem međumesne autobuske stanice novac građana preliva u nečije džepove.

Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada
 

- Nećemo dozvoliti da se skoro dva miliona evra prihoda Grada godišnje prelije u privatne džepove i da zatvaranjem stanice većina od 1.300 radnika GSP ostane bez posla, a hiljade članova njihovih porodica bez sredstava za život. To je neprihvatljivo i niko nas ne može prisiliti da donesemo odluku protiv interesa Novosađana - objašnjava Pavličić u intervjuu za "Vesti" pozadinu spora sa ATP Vojvodina, nasleđenog od prethodne gradske vlasti.
 

U žiži javnosti ste i zbog zabrane SPC da Vi i neki ambasadori prisustvujete pomenu žrtvama novosadske racije?
- Žao mi je što je suštinska poruka odavanja pošte nevinim žrtvama najveće tragedije u istoriji Novog Sada zaklonjena aktualizacijom sporednih dešavanja. Na pomen sam u društvu ambasadora i gospodina Efraima Zurofa došao kao građanin da zapalim sveću, položim cveće i u duhu zajedništva pošaljemo poruku mira i ljubavi. Izrazio sam žaljenje zbog stava u saopštenjima Eparhije bačke, jer taj ton i rečnik ne prepoznajem kao odraz hrišćanske ljubavi i tolerancije.
 

Ambiciozni planovi

Koja vrsta ulaganja je najpotrebnija Novom Sadu?
- U buduće investicije ubrajam izgradnju prečistača otpadnih voda i nove fabrike vode, završetak izgradnje kanalizacije u svim prigradskim naseljima, asfalt za svaku ulicu, završetak rekonstrukcije stadiona Vojvodine, rekonstrukciju SPENS-a, izgradnju bulevara prema budućem tunelu kroz Frušku goru, 20 odsto zelenila u gradu i novih parkova, deponiju koja energijom snabdeva grad, uređenje keja sa sremske i nastavak izgradnje na bačkoj strani...

Novi Sad je bio u centru pažnje i zbog, nažalost, napada na hrvatske navijače?
- Grupa huligana je organizovano i smišljeno izazvala incidente u želji da pokvari sjajnu atmosferu i duh tolerancije koji negujemo. Time su naneli štetu ne samo hrvatskim navijačima, već i Novom Sadu i Srbiji koji se iskreno trude da uspostave dobrosusedske odnose. Državni organi su preduzeli sve mere na pronalaženju huligana i očekujem da u najkraćem vremenu budu identifikovani i procesuirani pred sudovima, posle čega ćemo verovatno saznati i ko je u pozadini incidenata.
 

Smatrate li da sva tri pomenuta događaja imaju političku pozadinu?
- Uvek sam se trudio da se u politici ponašam odgovorno, imajući veliki respekt prema ulozi koju obavljam i odgovornosti za razvoj i budućnost mog grada. Nikada nisam pristajao na kompromise koji ugrožavaju opšti interes, niti ću dok obavljam javnu funkciju. Vaspitan sam da samo radom mogu nešto da uradim i to mi je najvažnije, a drugi neka rade spram svoje savesti i političkog morala.
 

Ima li mogućnosti za ulaganja naše dijaspore u Novom Sadu?
- Uvek ima i svakodnevno težimo da privučemo investitore radi obostranog prosperiteta. Pokrenut je sajt www.novisadinvest.rs, koji pruža sve informacije o investicionim potencijalima grada. Blizu Koridora 10 planiramo izgradnju 50.000 kvadratnih metara prostora za mala i srednja preduzeća koji ćemo, uz uslov zapošljavanja određenog broja radnika, ponuditi pod povlašćenim uslovima. To je komunalno opremljeno zemljište gde je počela izgradnja multifunkcionalnih hala kako bi se formirala radna zona za privrednike. Na rešavanju tog problema radimo tri godine, ali ishod umnogome zavisi od republičkih institucija. Do tada možemo da ponudimo komunalno opremljenih 20 hektara u radnoj zoni Sever I.

Ponedeljak 30.01.2012. 13:58
Tome je kumovala "najpopularnija političarka" u Novom Sadu, bivša gradonačelnica Maja Gojković. Posle se predomislila, ali ta autobuska stanica može puno da nas košta (200 miliona evrića). Baš nju briga!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online