Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 29.01.2012.
07:51
Alo! A

Spremačica iz Srbije nasledila 5 miliona evra?

Da li je Srpkinja Monika T. (60) bogata naslednica ili nespretni falsifikator uskoro će odlučiti sud u Hamburgu. Naime, žena poreklom iz Srbije tvrdi da je nasledica svog bivšeg ljubavnika, nemačkog milionera Jirgena B., koji je preminuo pre sedam godina.

Da li će pare pasti sa neba ili neće?

Testament u kojem nasledstvo od pet miliona evra Jirgen ostavlja Moniki otkriven je u njenoj bašti i u njemu je jasno pisalo da joj bivši ljubavnik ostavlja celokupnu imovinu. Umesto da spremačica iz Srbije postane milionerka, ona je pred okružnim sudom u nemačkom distriktu Altona optužena za falsifikovanje, prenosi hamburgški list “Morgenpost“.


Monika je dugo poznavala i do 2001. godine bila i u vanbračnooj vezi sa milionerom Jirgenom, koji je posedovao nekoliko kuća u elitnom naselju Nindorf, u blizini Hamburga. Ipak, 2001. godine, Monika je posle tri godine veze ostavila Jirgena.


Ostala je da radi kao spremačica kod Jirgena i tako je upoznala svog budućeg muža, koji je takođe radio na održavanju kuće nemačkog milionera. Krajem 2005. godine, Jirgen je umro, ali je nekoliko nedelja pred smrt, u prisustvu advokata, sastavio testament, u kojem je sve svoje milione ostavio fondaciji za brigu o životinjama. Jirgen je testament diktirao advokatu iz bolničke postelje.
 

Nikog nije htela da prevari!

Odbrana tvrdi da je njihova klijentkinja samo želela da u sudu ostavi dokumenta kako bi bila proverena, da nije želela nikog da prevari. Pred sudom će svedočiti i komšija koji je Moniki pomogao da pokupi papire. Suđenje sirotoj srpskoj nesuđenoj bogatašici se nastavlja, a na njemu će biti odlučeno da li je Monika bogata naslednica, žrtva prevare ili možda inicijator iste.

- Bio sam pored njegovog bolničkog kreveta kada mi je diktirao svoju poslednju volju. Bio je tvrdoglav, usamljenik, koji ne bi ostavio nikom ništa. Monika može da tvrdi da joj je ostavio sve, ali u njegovom testamentu piše da ona ne dobija ništa - priseća se njegov advokat.


Nakon Jirgenove smrti, Monika je na svim sudskim instancama pokušala da ospori testament argumentima da njen bivši ljubavnik nije bio pri čistoj svesti kada je novac i imovinu ostavio fondaciji na korišćenje. “Činjenica je da je to uradio samo kako bi mi napakostio“, tvrdila je tada Monika, koja nije uspela da ospori testament, koji je 2008. godine Visoki regionalni sud proglasio validnim zato što je po njihovom mišljenju Nemac bio pri čistoj svesti kada ga je diktirao advokatu.


Već u januaru 2009. godine, došlo je do čudnovatog obrta u ovoj priči. Monika je u svojoj snegom zavejanoj bašti slučajno pronašla razbacane papire, među kojima se nalazio i Jirgenov testament druge sadržine, u kojem je pisalo: “Želim da Monika dobije sve“. Novi dokument milioner je navodno napisao nekoliko dana pred smrt.


- Ovo je veoma čudan slučaj, mogli bismo reći i neoubičajen. Moja klijentkinja je papire pronašla prilikom šetnje sa komšijom u svojoj bašti i odmah ih je unela u kuću i razvrstala. Tada je videla testament koji nije mogla da objasni, a u njemu je pisalo da je nasledila pet miliona evra i svu imovinu svog bivšeg dečka. Dokument je odmah odnet u sud, u kojem nam je rečeno da se radi o nespretnom falsifikatu - tvrdi advokat odbrane Udo Jakob i dodaje da je tužilac nakon provere sumnjivog “sertifikata o nasleđivanju“ podigao optužnicu za falsifikovanje protiv Monike.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.01.2012. 08:42
Loše smišljena prevara za koju će sada da odgovara.
Nedelja 29.01.2012. 09:50
Sigurno je da laze...takvih pokusaja ovde ima da se nadje neki naivni bogatas i to po mogucstvu oronuo i pred smrt pa da se uzmu njegove pare...e to je jeftini scenario plitkoumnih zena koje misle da je to izvodljivo da ce neko nasesti na takvu pricu...Znala sam i jednu u Svajcarskoj...bila mu je negovateljica a ona nam svima pricala da ce on da joj ostavi ogromno bogatstvo bez obzira sto ima iz tri braka decu...kad je "misteriozno pao niz stepenice" otkrili su da ga je gurnula jedna od bivsih a ova nasa trljala ruke misleci da je u testamentu...kad ono corak!...nije ni spomenuta...drago mi je da neko uzme nasledstvo od nasih zena ali zasluzeno a ne licemerjem i lazima..samo nam bruka naciju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online