Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.01.2012.
13:06
Beta A

Ništa od radikalizacije štrajka na TV Avala

Zaposleni na Televiziji Avala nisu uspeli da radikalizuju štrajk i prekinu emitovanje programa na 24 sata, jer ih je u tome sprečilo obezbeđenje koje je zaključano u prostoriji režije, izjavio je predstavnik zaposlenih Nikola Vukomanović.

Foto: Ilustracija

On je rekao novinarima da će zaposleni na toj beogradskoj teleziji, koji štrajkuju pet nedelja, i dalje nastojati da se izbore da umesto programa na ekranu stoji samo obaveštenje o štrajku.

"Mi ne vidimo način na koji bismo mogli zakonski da uradimo ono što hoćemo, odnosno da radikalizujemo štrajk", rekao je Vukomanović.

Prema njegovim rečima, zaposleni, kojima od početka decembra nisu uplaćene pare, neće odustati od svojih zahteva.

"Svaki dan se nama nešto novo obećava, svaki dan imamo nove lepe priče, međutim te lepe priče ne rezultiraju porukama iz banke", rekao je Vukomanović.

Komentarišući najavu Republičke radiodifuzne agencija da će oduzeti frekvenciju toj televiziji, Vukomanović je kazao da je ta najava "zamajavanje javnosti".

"Na sednici Saveta RRA početkom januara, televiziji je dat rok od 60
dana za konsolidaciju, a jučerašnjim saopštenjem taj rok je pomeren za april", rekao je Vukomanović.

On je kazao da zaposleni na TV Avala nezadovoljni što se nadležni organi nisu potrudili da uđu u rešavanje problema, kao da se radi o emiteru koji se, kako je rekao, nalazi u malom selu.

Zaposleni Televizije Avala zbog neisplaćenih zarada štrajkuju od 22. decembra prošle godine. Oni su pre dve sedmice odbili predlog vlasnika da u naredna dva meseca budu rešeni probleme zaposlenih i naveli da traže isplatu minimum tri zarade i tri honorara kako bi se istog trenutka pokrenuo program.

Vlasnici TV Avala, Željko Mitrović, Danko Đunić i Johanes Kraus, pozvali su pre dve sedmice zaposlene da obustave štrajk i omoguće emitovanje programa.

Oni su prihvatili da počnu socijalni dijalog, da zaostali doprinosi zaposlenima budu uplaćeni, kao i da do 1. februara zaposlenima isplate jednu i po zaradu, a još dve plate do 1. marta.

Televizija Avala jedna je od pet komercijalnih TV stanica koje u Srbiji imaju dozvolu za emitovanje na celoj teritoriji zemlje.

Novinarska udruženja podržala su štrajk na TV Avala i pozvala vlasnike te televizije da udvolje zahtevima zaposlenih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online