Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 22.01.2012.
22:39
Večernje novosti A

Bahati vozači ponovo na obuci

Više od 500 vozača koji su zbog 18 kaznenih poena ostali bez dozvole uskoro će ponovo morati u školske klupe, a seminari koje će morati da pohađaju ukoliko žele ponovo za volan biće organizovani od sledećeg meseca.

Foto: Arhiva

Agencija za bezbednost saobraćaja završila je sve pripreme, uključujući i licenciranje predavača. Seminari koje organizuje ta Agencija sastojaće se od 40 časova koji će trajati po 45 minuta. Devet časova biće posvećeno oblasti u kojoj je kažnjeni vozač napravio najviše prekršaja.


Pre nego što se prijave za seminare, vozači moraju da izmire sve kazne koje su im određene zbog prekršaja koje su napravili - objašnjavaju u Agenciji za bezbednost saobraćaja. - Kada ispune sve te obaveze, moraju da sačekaju najmanje 90 dana pre nego što steknu pravo da pohađaju seminar.
 

Više poginulih

Tokom 2011. godine poginula je čak 721 osoba, što je čak za 71 više nego godinu ranije. Istovremeno, zabeležen je nešto manji broj saobraćajnih nesreća, ali objašnjenje leži u činjenici da statistika više ne beleži lakše udese za koje nije obavezna intervencija policije.

Kada završi seminar, vozač mora da položi pismeni ispit, a zatim od Ministarstva unutrašnjih poslova može da zatraži novu vozačku dozvolu.


Jedan od najčešćih i najopasnijih prekršaja zbog kojih vozači dobijaju negativne poene i dalje je vožnja u pijanom stanju. Policija je prošle godine napisala čak 45.000 prekršajnih prijava za alkoholisane vozače. Pijani šoferi su tokom 2011. godine učestvovali u čak 2.500 teških saobraćajnih udesa u kojima je bilo ozbiljno povređenih ili poginulih.


Među najčešćim prekršajima vozača na srpskim drumovima su i prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno preticanje i nevezivanje pojasa. Veliki problem je i prevoz dece u automobilu bez odgovarajućeg sedišta, ali i vožnja mališana na traktoru.

Nedelja 22.01.2012. 22:53
Opet ce se izvuci oni sa "dobrim" autima, dzipovima, prijateljima "na polozaju", oni sa "rodjackim" vezama.... Njima niti su pisane kazne, niti imaju kaznenih poena. Kada bahatost u voznji, pod kojom podrazumevam i voznju pod dejstvom alkohola i divljanje gradskim i prigradskim ulicama i nepropustanje pesaka, prolazak kroz crveno...itd...bude jednako sankcionisana i obicnoj raji i bogatunima, onda ce to imati pravu svrhu. Ovako....
Ponedeljak 23.01.2012. 02:21
А бахата влада у АПСАНУ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online