Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 22.01.2012.
18:03
Press A

Iznajmite svoj lepši život za 100 evra

Rentiranje brendirane garderobe, asesoara i cipela postalo je u Beogradu hit za kojim su poludele mlade devojke, ali i pola estrade. Čarolija traje onoliko dana na koliko dama ima novca da plati.

Ko nema novca za original, a neće da nosi kopiju može da iznajmi na dan-dva

Ako ste oduvek maštali da makar na samo jedan dan izgledate kao da vodite život na visokoj nozi, obučete "šanel" ili "dior" haljinu, ponesete "luj viton" tašnu, cipele "lubuten" i tako skockani odete na neki koktel, žurku ili poslovnu večeru - to više nije nedostižan san. Ovo zadovoljstvo možete sebi da priuštite za svega nekoliko hiljada dinara, koliko košta iznajmljivanje brendirane garderobe, asesoara, cipela...


Za iznajmljivanjem super-luksuznih stvari poludele su mnoge Beograđanke, od anonimnih mladih devojaka do poznatih lica sa estrade. U Srbiji postoji nekoliko firmi koje nude raznorazne luksuzne potrepštine na određeno vreme, a prva koja iznajmljuje brendirane torbe i druge modne dodatke počela je pre manje od mesec dana da radi u centru prestonice.

Komad prestiža ispod tezge

 

 

I san je bolji uz "luj viton" posteljinu

Pomama za "luj viton", "guči" ili "D&G" stvarima, koje na sebi imaju odštampan logo, u Srbiji prevazilazi granice dobrog ukusa, a dobrim delom zahvaljujući estradnim zvezdama koje izgledaju kao pokretne reklame određenih brendova. Devojke, ugledajući se na njih, zato masovno šetaju lažnjake kupljenje kod Kineza za hiljadu, dvet, tri dinara ili nešto skuplje ako je kopija dobra. Međutim, da "nije zlato sve što sija" pokazuju i primeri pevačica koje svoje parče prestiža takođe nabavljaju kod prodavaca kopija, misleći da će im poznati brend povećati ugled i poboljšati modni ukus. Dokle je cela stvar otišla vidi se na primeru Seke Aleksić koja je u svom rijalitiju snimljena kako spava u posteljini "luj viton", da bi se vrlo brzo obelodanilo da ova poznata modna kuća uopšte ne pravi posteljine.

Vlasnik Rusomir Simonović objašnjava da je na ideju došao zajedno sa svojom suprugom, po uzoru na svetske gradove u kojima odavno postoje saloni koji rentiraju brendirane stvari.

"Pre dolaska u Srbiji živeo sam u Pragu, gde možete iznajmiti markiranu tašnu na svakom koraku. U Beogradu ima dosta zainteresovanih da iznajmljuju naše torbe. To su devojke i žene koje vole luksuz i kojima je neophodno da imaju neki skupoceni komad na sebi. Obično im treba za neku ekskluzivnu večernju priliku ili slavlje, a ima i onih koje iznajmljuju torbe i na nedelju dana, najčešće za potrebe putovanja", kaže Simonović.


U ponudi za sada ima 25 tašni sa potpisom "Dior", "Guči", "Prada", "Dolče i Gabana", „Šanel"... Iznajmljivanje torbi na 24 sata košta oko 2.000 do 3.000 dinara, dok za sedam dana treba izdvojiti više. Iznajmljivanje marama "šanel", "luj viton" ili "prada", koje u radnjama poznatih dizajnera koštaju između 300 i 600 evra, kod Rusomira možete dobiti za hiljadu dinara, doduše na jedan dan, a ako poželite da barem 24 sata gledate na život kroz skupocene sunčane naočare čija cena ide i do 600 evra, treba da iskeširate 1.500.

Među mušterijama je najpopularnija "šanel" torba, koja je ujedno i najskupoceniji komad vredan oko 2.700 evra i za koju Rusomir kaže da im je "ikona". Nije ni čudo, jer da biste je posedovali 72 sata to će vas koštati 100 evra, a da bi ova torba bila nedelju dana u vašem vlasništvu za to ćete morati da platite 170 evra.


"Pre nego što iznajmite tašnu prolazite proceduru kao kada rentirate auto. Potpisujemo ugovor sa mušterijom i u slučaju da nam ne vrati iznajmljenu stvar, imaće posla sa nadležnim organima", kaže Simonović.


Jedna od devojaka zatečena u radnji kako iznajmljuje torbu, objasnila je zbog čega se odlučila na taj korak. "Putujem na službeni put u Italiju na nedelju dana i želim da ostavim dobar utisak. Prvi utisak koji ostavite na ljude često je od presudnog značaja jer ljudi sude o drugima najpre na osnovu izgleda, pa mislim da će mi jedna brendirana tašna u tome dodatno pomoći", kaže ona.

Ali šta je "luj viton" tašna bez odgovarajućeg odela i cipela sa pečatom zvučnog imena? Međutim, i za to postoji rešenje jer na nekoliko mesta možete iznajmiti luksuzne haljine i toalete sa pratećim ukrasnim detaljima.


Na Vračaru se nalazi jedan od salona koji iznajmljuje haljine i cipele čuvenih brendova.


"Imamo ogroman izbor brendova, od 'Diora' do 'Mekvina'. Iznajmljivanje haljina košta od 30 pa do 300 evra, a u proseku sasvim pristojnu haljinu možete da rentirate za 100 evra i vaša je na 48 sata. Trenutno nemamo cipele, sve smo iznajmili", kažu u salonu.


Srbija je na dobrom putu da sustigne svet, u kojem se odavno može iznajmiti sve - od kućnog ljubimca, preko prijatelja, pa do paparaca koji će vas uhoditi na pola sata ili sat kako biste osetili kako je to biti zvezda. U Japanu možete da iznajmite ženu, ali i čitavu porodicu. Mogućnosti su neograničene, a neke čak i bizarne, kao što je rentiranje veštačkog trudničkog stomaka?!

Nedelja 22.01.2012. 18:23
Vazno je samo prodati spoljasnjost, fasadu, a to sto je unutra sve trulo, nema veze, jel? Licno mislim da je mnogo vaznije kakav je ko covek, nego da li nosi firmiranu garderobu.
Nedelja 22.01.2012. 21:24
Sveti Oci su vrlo mudro govorili "Ne dici se svojim odelom jer pre tebe to je nosio ovan ali ipak je samo ostao ovan" Ljude ne treba ceniti po njegovom odelu.
Nedelja 22.01.2012. 18:58
kako mozemo biti sigurni da je ta rentirana tasna original? i sta ako neko rentira recimo haljinu i pocepa je?hehehehe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online