Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 21.01.2012.
17:10
B92 A

Ugričić: Ne žalim zbog smenjivanja

Sreten Ugričić, koji je smenjen s mesta upravnika Narodne biblioteke Srbije zbog afere "Nikolaidis" kaže da ne žali što više nije na čelu te institucije.

Bivši upravnik Narodne biblioteke: Sreten Ugričić
 

Ugričić naglašava da žali za tim što je sa mesta smenjen optužen da je podržavao nešto protiv čega se "ceo svoj život borio".

On je naveo da je čitav medijski linč na njega izvršen preko tabloidne štampe, pogotovu lista Press. Ugričić je najavio da će pomenuti list "odgovarati pred sudom" za spekulacije da podržava terorizam i nasilje.

"Žao mi je što sam jednim neopreznim potpisom za koji sam verovao da predstavlja podršku slobodi govora i čitalačkom pravu da se bez prethodnog falsifikovanja tumači bilo koji tekst, ušao u surovu sferu dnevne politike i tabloidnih medija u kojoj nema vremena i mesta za one koji veruju da o patriotizmu svedoče dela, a ne zaglušujuća retorika, pretnje i isprazne javne deklaracije", navodi se u saopštenju.

Ugričić se nada do će do javnosti dopreti istina da ne podržava teroristički akt.

"Nadao sam se da su zauvek ostala iza nas vremena kada ministar policije šalje poternice za nepodobnim intelektualcima i smenjuje rukovodioca bilo koje kulturne ustanove po kratkom postupku, ne obazirući se na nadležnog ministra kulture i evidentna dostignuća institucije", navodi Ugričić.

Sreten Ugričić je smenjen s mesta upravnika Narodne biblioteke Srbije na telefonskoj sednici Vlade Srbije.

Subota 21.01.2012. 17:18
SME LI SE U JEDNOJ DEMOKRATSKOJ ZEMLJI ZNATI NACIONALNOST NECIJA ILI JE TO DRZAVNA TAJNA...ugricic.biserko.kandic.liht....itd.....PA da polemisemo znajuci sa kim imamo posla!
Subota 21.01.2012. 17:19
ахаааа не жали , него не сме да писне и мора да похвали егзекутора.
Subota 21.01.2012. 17:53
Pa samo da kažem jednu narodnu -Kurvi ako kažeš da je kurva, naljuti se i tužava te, a ako si rekao čestitoj ženi, okrenuće glavu i udaljiti će se od tebe bez rasprave. E ove naše se ponašaju po datom šablonu, te ih čak ih milicija čuva . Ideološki im prijatelj Čeda je ulazio kod Miloševića (kog nisam ni cijenio, ali ga nebih ni prodao) neposredno pre hapšenja, ubiše mu revolucionarnog predsijednika, i sad opet nešto se vrti oko Kosova i Republike Srpske, te podržava pozivara u minerski civilizacijski iskorak. Ministar policije, a ni predsijednik sa obje strane Drine ne može bit i pored amera, e jedino ako nije zamislio da demokratskom revolucijom preuzme prvo mijesto u crkvi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online