Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
29
Subota 21.01.2012.
16:36
Beta A

Dačić optužio Čedu da podržava ubice

Ministar policije Ivica Dačić optužio je predsednika Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića da podržava ubice i teroriste.

Ministar unutrašnjih poslova: Ivica Dačić
 

Odgovarajući na pitanja o smeni direktora Narodne biblioteke Sretena Ugričića, koji je podržao izjave crnogorskog pisca i savetnika predsednika tamošnje skupštine, Andreja Nikolaidisa, Dačić je ocenio da niko nema pravo da "podržava ubice".

"Niko nema pravo da podržava ubice i teroriste, naročito nema pravo to da bude državni službenik. Evo, i Čedomir Jovanović, kome su predsednika ubili, sada brani nekoga ko kaže da je ubistvo civilizacijski iskorak. Pa zašto onda deset policajaca svaki dan čuva Čedomira Jovanovića", kazao je Dačić u Vlasotincu.

On je dodao da neko možda misli da bi civilizacijski iskorak bio i da ubiju Jovanovića ili nekoga drugog, ali da će svako ko to kaže završiti u zatvoru.

Dačić je ocenio da takve izjave otvaraju put ubistvima i dodao da je licemerno podržavati pretnje ubistvom državnog vrha, a tražiti hapšenje fudbalskih navijača Partizana i pripadnika "Obraza", zbog pretnji novinarima.

Ministar policije je rekao da su tvrdnje o formiranju nove Jedinice za specijalne operacije glupost i dodao da se radi o objedinjavanjanju specijalizovanih jednica.

"Ovde je reč o tome da se napravi komanda za te specijalizovane čete kako bi neko njima mogao na organizovani način da upravlja", objasnio je Dačić.

Ministar policije je rekao da će srpko-ruska baza u Nišu početi da radi u aprilu, ali se osvrnuo i na negodovanja u svetu.

"Rekao sam svima koji se tome protive u Evropskoj komisiji, da je problem u tome što je to rusko-srpska humanitarna baza. Da je srpsko-američka ili srpsko-francuska verovatno ne bi bilo problema.
 

Naš je stav da se ta baza izgradi. To bi trebalo u martu ili aprilu da bude otvoreno", rekao je Dačić.

Dačić je danas obišao pripadnike vatrogasno spasiličke ekipe u selu Donja Lopušnja, udaljenom 12 kilometara od Vlasotinca, koji pomažu u spašavanju i evakuaciji ljudi iz snegom odsečenih sela.

On je rekao da će ti vatrogasci biti novčano nagrađeni i vanredno unapređeni.

Dodao je da je njegovo ministarstvo danas uputilo tri mašine za čišćenje snega na putevima juga Srbije i ponovio da je Vlada Srbije odobrila pomoć u gorivu za ugrožene teritorije od snega, ali nije znao da kaže zašto je to gorivo u vlasotinački i crnotravski kraj stiglo sa zakašnjenjem od deset dana.

"Nisam sada došao da donesem pomoć, nego da obiđem svoje ljude", kazao je zamenik predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić.

POVEZANE VESTI

Subota 21.01.2012. 16:40
Ne izdaju se saopstenja...nego se takvi hapse...ministre.
Subota 21.01.2012. 17:02
cedu konja podhitno proterati iz Srbije, mamicu mu izrodsku.
Subota 21.01.2012. 16:51
10 полицајаца чува тога наркомана који је на маргини политичког живота.Колико их онда чува Тадића,Цветковића,Шутановца,тебе Јао Србијо која багра те води у боље сутра.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online