Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 21.01.2012.
11:59
Beta A

Sutra novi protest Samoopredeljenja

Pokret "Samoopredeljenje" održaće sutra novi protest i blokadu puteva na prelazima Merdare i Bela zemlja između Kosova i centralne Srbije.

Pokret "Samoopredeljenje" nema odobrenje policije za novi protest koji će održati sutra kada će blokirati puteve na prelazima Merdare i Bela zemlja između Kosova i centralne Srbije
 

Kako je saopšteno u Prištini, ta akcija će biti održana bez obzira na to što je Skupština Kosova van snage stavila prethodni zaključak kojim se od vlade traži da ostvari reciprocitet u odnosima sa Srbijom na političkom, ekonomskom i trgovinskom planu.

Posle sednice Predsedništva "Samoopredeljenja", njen sekretar Dardan Molićaj rekao je da odlučeno da se ne menja prethodno utvrđeni plan o blokadi prelaza Merdare i Bela zemlja.

"Sada postoji razlog više da se ne menja agenda blokade Srbije da uđe na Kosovo. Neće biti nikakve razlike u odnosu na proteste 14. januara, osim što će biti mnogo više građana", rekao je Molićaj i dadao da očekuje da će ovog puta biti još više Albanaca van Kosova koji će doći na protest.

"Mi ćemo ostati na prelazima dok Vlada Kosova ne uspostavi reciprocitet sa Srbijom u svim oblastima", kazao je Molićaj. Prema njegovim rečima, ta stranka ne smatra za shodno da od policije zatraži dozvolu za proteste i odbacio spekulacije da će blokirati institucije samoproglašenog Kosova.

Bez odobrenja policije

U Policiji Kosova kažu da nisu dobili zahtev za odobravanje protesta od Pokreta "Samoopredeljenje".

"Organizator protesta u nedelju nije dostavio zahtev niti je o tome obavestio Policiju Kosova, kako je to predviđeno Zakonom o javnim skupovima", rekao je portparol Policije Kosova Baki Keljani. Policija Kosova je već sačinila operativni plan za proteste koji su najavljeni za nedelju, dodao je Keljani. On je naveo da je glavni cilj plana opšta sigurnost na Kosovu, povećanje stepena bezbednosti, povećanje mera koja će omogučiti slobodno kretanje ljudi i roba na lokacijama na kojima je najavljeno održavanje protesta u regionima Prištine i Gnjilana.

"Delovaćemo u skladu s našim policijskim ovlašćenjima", kazao je Keljani, ostavljajući otvorenom mogućnost intervencije pripadnika policije, ako demonstranti ne budu poštovali zahtev da se raziđu.

Više od 30 policajaca i 50 demonstranata povređeno je u subotu, 14. januara, tokom blokade graničnih prelaza prema centralnoj Srbiji u organizaciji Pokreta "Samopredeljenje".

POVEZANE VESTI

Subota 21.01.2012. 13:05
A onda je u masu uleteo SVESTENIK SA LOPATOM I napravio red,xexe!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online