Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 21.01.2012.
09:51
Srna A

Mejer: Podela KiM je najbolje rešenje

Podela Kosova i Metohije bi bilo najbolje rešenje, jer je očigledno da nijedno drugo ne funkcioniše - ni paralelne institucije, ni Ahtisarijev plan, smatra politički analitičar iz SAD Stiven Mejer.

Mejer je istakao da "to nije nemoguće, ukoliko bi se dve strane dogovorile, bez diktata Vašingtona, Brisela ili Berlina"

Podela Kosova i Metohije bi bilo najbolje rešenje, jer je očigledno da nijedno drugo ne funkcioniše, smatra politički analitičar iz SAD Stiven Mejer
 


"Ako Beograd i Priština dođu do zajedničkog rešenja, Zapad bi morao to da prihvati. Beograd verovatno nikad neće moći da uspostavi kontrolu nad teritorijom južno od Ibra i zato treba da pokuša da sačuva sever Kosova. Srpska vlast mora da kaže Zapadu: `Odbijte, ne zanima nas kakva rešenja vi nudite, ovde mi živimo i mi moramo da nađemo odgovore`", istakao je Mejer za beogradske medije.

On je naveo da zbog tog stava neće biti sankcija, ni NATO intervencije, te ističe da

A Vojvodina i Sandžak?

Mejer je ocenio da je secesija Vojvodine malo verovatna, jer su Srbi tamo većinski narod i postoje dobre pravne institucije i zakoni koji štite manjine, koji je jedan od najboljih i najuspešnijih sistema zaštite manjina. On je naglasio da je Sandžak malo kompleksniji problem, ali se "i sa tim može izaći na kraj", jer situacija nije ni približno komplikovana kao na Kosmetu i u BiH.

Srbija mora da insistira na pravima koja su joj data Rezolucijom 1244, da se za početak srpska policija vrati na sever, kako bi se obezbijedila sigurnost za Srbe, te da jača institucije na severu Kosmeta.

"Briselu i Vašingtonu, a posebno Nemačkoj, na diplomatski način treba reći da moraju da prestanu sa pritiscima i nerealnim zahtjevima. Druga važna stvar je da Beograd suspenduje dijalog sa Prištinom, dok Zapad ne promijeni svoj odnos prema Srbiji i rješavanju kosovskog pitanja", naglasio je Mejer i pojasnio da suspenzija treba da bude privremena, dok se ne obezbijede garancije za sigurnost Srba na Kosmetu.

Inače, Mejer je nedavno "predvideo" i mogućnost "razbijanja" BiH na dve, tri država...

POVEZANE VESTI

Subota 21.01.2012. 09:55
Pametan ovaj Mejer !
Subota 21.01.2012. 10:31
Торњај се у своју Америку па њу дели.
Subota 21.01.2012. 10:45
Eto mene u Kaliforniju da je podelim sa tobom majmune Americki!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online