Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 19.01.2012.
09:28
Press A

Svi kosmetski biznismeni

Na listi ljudi koji važe za glavne izvođače radova u pokrajini su: Vladimir Milentijević, Krsta Milić, Marko i Zoran Jakšić, Vuko Antonijević, Radenko Nedeljković...

Biznis na severu Kosmeta drži nekoliko ljudi

Srbi sa Kosova i Metohije tvrde da se na tako malom prostoru "zna ko su lokalni biznismeni". Kako piše "Press", najveće svote državnog novca otišle su u izgradnju objekata koji, nažalost, nikada nisu završeni. A i oni koji jesu neuporedivo su manje koštali nego što je prikazivano. Cene su mahom bile naduvane, a kako tvrde izvori "Pressa" najveći deo novca uzimali za sebe, "a ostatak delili sa političkim mentorima u Beogradu".

Bogdanović: Moji sestrići su dobri

 

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kaže da njegovi sestrići Aleksandar i Nemanja Jevremović, za koje se spekuliše da su umešani u trgovinu narkoticima, nikada nisu privođeni, a ni hapšeni.
"Oni čak nikada nisu ni bili na informativnom razgovoru i te priče nisu tačne", tvrdi ministar.

Vladimir Milentijević (DSS) slovi za graditelja "broj jedan" na severu pokrajine, a njegova kompanija "Kolašin gradnja" uključena je u izgradnju gotovo svakog objekta. "Nijedna zgrada ne može da se renovira ili gradi bez Milentijevića", kažu sagovornici "Pressa".


Status velikog "graditelja" ima i uhapšeni Bojan Radovanović, vlasnik firme "Masters", koji je dobio većinu tendera za izgradnju studentskih domova u Kosovskoj Mitrovici. Deo radova oko izgradnje zgrada u centru Zvečana, koje nisu završene, takođe je povereno firmi "Masters".
 

Na području Zvečana većinu poslova dobijao je "Dinamik trejd", vlasništvo Krste Milića. Ovoj firmi pripala je rekonstrukcija Doma kulture u Zvečanu, objekta za raseljena lica, kao i nekoliko zgrada za potrebe radnika "Trepče". Interesantno da je direktor "Trepče" Jovan Dimkić, suvlasnik u "Dinamik trejdu". U poslednjih nekoliko godina, Milić i Dimkić aktivno se bavi izvozom prašine - pirita iz Trepče - u Bugarsku i Makedoniju.
 

Krsta Milić je u kumovskim vezama sa Zoranom Jakšićem, bratom Marka Jakšića iz DSS-a. Zoran je i vlasnik firme "Ibar invest", koja je glavni snabdevač hranom studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici, na čijem je čelu Jovo Popović (SPS).


"Popović odlično zna šta znači nenamensko trošenje novca. Posebno je interesantno kako je olako dozvolio da 'Ibar invest' postane glavni za nabavku hrane Studentskog centra KM, kao i svih restorana u studentskim domovima. Iako se na tenderu redovno javi i desetak drugih firmi, koje po nižoj ceni nude svoju uslugu, posao redovno dobija Jakšićeva firma, koja je i glavni nabavljač kancelarijskog materijala za sve državne institucije u pokrajini", tvrde izvori "Pressa".

U Leposaviću je "glavni igrač" Vuko Antonijević (DSS), bivši predsednik Koordinacionog centra za KiM. Većina poslova u tom gradu dodeljeni su firmi, koja se zvanično ne vodi na njegovo ime, ali na severu Kosmeta se govori da je Antonijević zapravo njen vlasnik iz senke. To preduzeće gradi i stambene objekte na području Kraljeva.


Izvori "Pressa" navode i da se svi poslovi na severu pokrajine vode uglavnom uz dozvolu Radenka Nedeljkovića (DS), načelnika Kosovsko-mitrovačkog okruga.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.01.2012. 12:41
Da se ne zaboravi da je Vuko Antonijevic Dr po vokaciji, ali ni svoju decu ne ume da pregleda... Do pre nekih 12 godina, prosecna bedna srpska porodica, ali sa DSS-om od Kopaonika do Kube, iz Leposavica se preseliti u Kraljevo, jos koju Dr diplomu nabaviti za potomke.....stan ovde, kuca onde, dzip, auto, autic, dzip......... a ko zna sta sve jos, sto svi ne mogu videti..... Nista licno nemam protiv coveka, ali zbog takvih nam i jese ovako - korak napred, 3 nazad!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online