Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 16.01.2012.
03:27
Beta A

Dečaci ostavljeni sami na planini

Stefan Kujović (15) i njegov šestogodišnji brat Svetislav žive potpuno sami u planinskom selu Matarova u Kuršumliji od kada su im roditelji i dve sestre u bolnici. "Živimo od socijalne pomoći koja iznosi oko 11.000 dinara, od čega 4.000 dajem za mesečnu autobusku kartu do škole", kaže Stefan. Opština Kuršumlija dečacima je uputila pomoć u hrani i obećala da će im naći trajno rešenje.

Panorama Kuršumlije

Predsednica Opštine Vesna Jakovljevi uručila je pomoć dečacima čiji su roditelji i sestre oboleli od tuberkuloze zbog loših uslova za život. Iz Centra za socijalni rad u Kuršumliji kažu da će maloletnim dečacima biti određen staratelj iz njihove porodice, a u međuvremenu im je privremeno došao stric.

Stefan Kujović svaki dan iz planinskog sela putuje na nastavu u Osnovnu školu "Kosta Vojinović" u Kuršumliji gde pohađa osmi razred. Novinarima je rekao se stara o mlađem bratu i o domaćinstu.

"Živimo od socijalne pomoći koja iznosi oko 11.000 dinara, od čega 4.000 dajem za mesečnu autobusku kartu. Predsednica Opštine Vesna Jakovljević nas je spasla jer nam je poslala hranu za celu zimu", rekao je 15-godišnji Stefan Kujović.

Predsednica Opštine kazala je novinarima u Kuršumliji da je zabrinuta za dečake koji žive na planini, i da će ih predstavnici Opštine redovno obilaziti dok Centar za socijalni rad ne preduzme sve mere kako bi im trajno pomogao.

Ponedeljak 16.01.2012. 07:25
Dobro je da se neko našao da im pomogne, izdržaće oni te nevolje, postaće bolji ljudi, jer su rano upznali patnje. Na muci se poznaju junaci. Važno je da ih niko ne maltretira i zlostavlja, ostalo deca prevaziđu, umeju da budu vrlo odgovorna i čuvarna.
Ponedeljak 16.01.2012. 08:40
Nikako ne mogu da shvatim...da u eri racunara,drzava ne moze popisati sve ovako teske socijalne slucajeve i svakoj porodici donositi potrepstine za zivot..MORAMO SE BORITI ZA OPSTANAK SEOSKOG STANOVNISTVA JER SAMO ONI MOGU OJACATI SRBIJU... uzas kako se gomila birokratija a ne postoji sluzba u svakoj opstini da brine o svojim ljudima. Ako Bog da,da pobede patriote,pa da nam svaki covek bude svetinja,ovo vise nece biti moguce.
Ponedeljak 16.01.2012. 09:54
10 evra pomoci na 2 decaka....stvarno ce drzava bankrotirati...mesecno u SRBiji rezimlije milione evra kradu,,,sirotinja bere mrvice po kontejnerima...opet glasajte za svoje presvucene komuniste.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online