Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 13.01.2012.
08:33
Pressonline A

Karađorđevići zlostavljali svog PR menaždera?

Gordana Ćosić, koja je posle osam meseci službe napustila Beli dvor ponižena i pretučena, otkriva da je šikaniranje zaposlenih mučna svakodnevica koju svi trpe.

Katarina i Aleksandar Karađorđević
 

"Osam meseci trpela sam strašnu torturu i maltretiranje u Belom dvoru, radeći za Aleksandra i Katarinu Karađorđević. Šikaniranje zaposlenih tamo je svakodnevica. Na kraju, dobila sam i batine i otišla pretučena i ponižena."


Ovako govori Gordana Ćosić, koja je radila od aprila do kraja decembra kao PR asistent za porodicu Karađorđević. Navodi da je rešila da otvori dušu i otkrije mračne tajne srpskog dvora kako se nikom drugom ne bi ponovilo ono što je ona doživela.

Došli otac i brat

Beli dvor: Sve je izmišljeno

Iz kancelarije Belog dvora, na pitanje Pressa da prokomentarišu incident u kojem je povređena Gordana Ćosić, odgovoreno nam je da se ništa slično nije dogodilo i da je ona sve izmislila.
- Nije bilo apsolutno nikakvog incidenta. Gospođica Ćosić zamoljena je da napusti dvor, jer se zadržala daleko duže nego što traje postupak preuzimanja radne knjižice, pri čemu je napravila manju scenu. Žao nam je ako je ljuta zbog toga što više ne radi na dvoru, ali ja zaista nemam nikakva saznanja da su Žandarmerija dvora ili policija bile umešane - rekla nam je PR Belog dvora Katarina Jakovljević. Na dodatno pitanje kako onda objašnjavaju policijski zapisnik i lekarske nalaze, ponovila je tvrdnju da o tome nemaju nikakva saznanja.

Priču počinje od poslednjeg događaja. Kako kaže, pre tri dana, kada je došla po radnu knjižicu posle raskida radnog odnosa, obezbeđenje ju je fizički napalo.

- Došla sam na dvor samo da podignem radnu knjižicu. Presreo me je jedan od četiri člana ličnog princezinog obezbeđenja M. R. (ime poznato redakciji), odmah je počeo da viče na mene i da me tera napolje, govoreći mi da nemam šta da tražim tu. Pošto sam već bila naviknuta na njegovo grubo ponašanje, krenula sam ka izlazu i srela kolegu koji se ponudio da me poveze kući. Zamolio me je da ga sačekam nekoliko minuta, međutim, u tom trenutku M. R. je krenuo na mene, uhvatio me za ramena i počeo na silu da me vuče ka vratima. Gurnuo me je toliko jako da zamalo nisam pala niz stepenice. Plakala sam i zapomagala. Sve su čule i kolege u kancelarijama - priča Gordana, koja po rukama ima vidljive povrede.


Kaže da je pozvala oca, koji je došao zajedno sa njenim bratom.

- Šef ličnog princezinog obezbeđenja pokušao je da me tiho izvede iz dvora. Na svu sreću, pripadnici Žandarmerije na ulazu u dvor videli su da se nešto događa i u kakvom sam stanju, a i otac je već bio tu. Oni su me posavetovali da prijavim napad. Pripadnici Žandarmerije pozvali su kolege iz policije, koje su ubrzo stigle i obavile uviđaj. Kao dokaz imam njihov zapisnik i lekarske nalaze. Najgore od svega je što sam, posle maltretiranja koje sam mesecima trpela na dvoru, gotovo smatrala da M. R. može da radi sve što hoće, jer se konstantno tako i ponašao.

Gordana kaže da je odlučna da tuži pripadnika obezbeđenja koji ju je fizički napao, bez obzira na posledice.


- Iskreno, užasno se plašim šta će se desiti posle svega ovoga. Kada sam došla da radim na dvoru, rečeno mi je otvoreno da vodim računa i da se ne zameram princezi i njoj bliskim ljudima. Ona je žena bez skrupula i neprikosnoveni vladar na dvoru, dok prestolonaslednik predstavlja samo marionetu i ni za šta se ne pita - objašnjava Gordana drhtavim glasom.

Po rečima Gordaninog oca Zvonimira, ona je mesecima dolazila uplakana sa posla, ostajala je da radi prekovremeno i vikendom, a plata joj je bila 20.000 dinara. Žalila se da je psihički maltretiraju, preturaju po stvarima...

Petak 13.01.2012. 08:50
Presavij tabak i najebi im se majke....a tog momcica koji se izivljava na zenama i gluki frajera posebno tuzi licno i ošašavi ga za sva vremena....
Petak 13.01.2012. 08:58
nema ovaj ni K od prezimena
Petak 13.01.2012. 09:31
Nas maltretira cim ga cujemo kako ne moze jezik srpski govoriti....a ovo vec lici na spansku seriju...a i princeza je kao ina spanska,sto je htedose udati za Crnog Guju....xexe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online