Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 12.01.2012.
19:54
Vestionline A

Za pravoslavnu Novu živo u Lazarevcu, Kraljevu i Lajkovcu

Proslava pravoslavne Nove godine u Srbiji zbog štednje neće biti organizovana na gradskim trgovima, pa će zainteresovani moći da proslave u klubovima, kafićima i restoranima. Živo će biti na trgovima u Kraljevu, Lajkovcu i beogradskoj opštini Lazarevac.

 

Filip Mitrović svojim sugrađanima još u šou obećao proslavu na trgu
 

Filip Mitrović za doček Nove godine godine po julijanskom kalendaru pevaće na Trgu srpskih ratnika u pratnji 25 muzičara, nekadašnjih i sadašnjih đaka mužičke škole "Stevan Mokranjac" iz tog mesta.

"Ovaj koncert će biti drugačije vrste od već viđenih u Kraljevu, jer će na sceni uz mene biti još 25 izvođača sa kojima pred nastup svakodnevno vežbam i verujemo da će naš nastup pred publikom u mom gradu biti uspešan", rekao je Filip Mitrović na čijem repertoaru će biti različiti muzički žanrovi, od džeza do narodne muzike.

Od okolnih opština Kolubarskog okruga, "doček" je najavljen u Lajkovcu gde će na trgu nastupiti Igor Starović i grupa "Istok-Zapad", uz folkolorne ansamble iz tog mesta i Banja Luke. Posetiocima su obećani čaj i kuvana rakija. Na vlasti u Lajkovcu je koalicija koju prevodi Demokratska stranka Srbije (DSS).

U Lazarevcu doček "Nove godine po Julijanskom kalendaru" se priređuje redovno uz podršku Skupštine Opštine. Na Gradskom trgu ovog puta nastupa "Željko Joksimović sa svojim prijateljima". Koaliciju na vlasti u sedištu najvećeg ugljenokopa Srbije predvodi Demokratska stranka Srbije.

Što se tiče ostatka Beograda, Novu godinu po julijanskom kalendaru 13. januara Beograđani će moći da dočekaju u velikom broju klubova i splavova, dok će ljubitelji boemske atmosfere moći da je proslave u nekoj od kafana u Skadarliji.

Većina kafića i restorana u Beogradu imaće slobodan ulaz. Splavovi i klubovi sa folk muzikom uživo organizovali su doček za koji se mesto unaprijed rezerviše, a cene se kreću od 300 do 4.000 dinara.

Fudbaler Mateja Kežman nastupiće kao di-džej u klubu "Plastik" na "Divastated" humanitarnoj žurci, a sav prikupljeni novac biće namenjen otvaranju fudbalskog kluba gluvonemih "Olimpija".

Loznica i Valjevo bez gradskog dočeka

* Gradska vlast u Loznici neće organizovati doček nove godine po Julijanskom kalendaru. U gradskoj upravi ovu odluku objasnili su merama štednje koju lokalna

vlast primenjuje u različitim vidovima svog delovanja. Skromnije nego ranije, ova Nova godina će biti obeležena u ovdašnjim restoranima, koji većinom nude besplatne rezervacije za novogodišnji doček.

* Ni u Valjevu neće biti gradskog dočeka "Nove godine po Julijanskom kalendaru", a posebnog interesovanja za to nema ni u hotelima i restoranima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.01.2012. 19:57
Vladiceeee idemo za SRBsku novu u Kraljevo i ponesi koje bure ladnog piva:-)))))
Četvrtak 12.01.2012. 21:36
Zeljko Joksimovic u Lazarevcu uz "podrsku skupstine opstine"..Ovaj rezimski pevac, svih rezima od 2000te na ovamo opet ce inkasirati par desetina hiljada evra za manje od par sati..Ima se moze se..Lazarevcani, vi ste beogradska opstina a ovaj metro-homo ce vam pomoci da se osecate kao da zivite na Skadarliji..tuge srbistanske
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online