Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 09.01.2012.
20:08
Beta A

Potraga za najvećim srpskim poreskim dužnikom

Leskovački mediji već danima bezuspešno tragaju za izvesnim Nikolom Sretena Jovanovićem iz tog grada za koga Poreska uprava Srbije kaže da na ime poreza duguje 308 miliona dinara, najviše u Srbiji.

Foto: ilustracija
 

Televizija Leskovac je danas tražila pomoć gledalaca u traganju za najvećim poreskim dužnikom u Srbiji, a njen voditelj je bezuspešno pozivao tog čoveka da se javi u emisiju.

"Telefoni su se usijali i svako je imao svog kandidata sa istim imenom i prezimenom, ali na kraju smo dolazili do zajedničkog zaključka da to nije taj Novica", rekao je agenicji Beta voditelj i novinar Dragan Marinković.

Građani u Leskovcu u nedostatku zvaničnih informacija, danima nagađaju koji se Leskovčanin krije iza imena neslavnog poreskog rekordera.

Zvaničnici poreske uprave u Leskovcu ne odgovaraju na pozive novinara, a po svoj prilici, zabranu kontakata sa predstavnicima medija dobili su i službenici, koji su ranije rekli Beti da se  provera može izvršiti samo upisom imena i prezimena na službenom kompjuteru.

U policiji je nezvanično ukazano na jednu osobu iz obližnjeg sela, koja je pre desetak godina privođenja zbog šverca robe iz Bugarske, ali proverom na terenu Beta je došla do podataka da tamošnji Novica S. Jovanović nema "ni kučeta ni mačeta" i da se nikakva imovina ne vodi na njegovo ime.

Čaršija je prethodno sumnjala na jednog leskovačkog uspešnog zanatliju, koji se i sam javio Beti i rekao da se njegov otac ne zove Sreten.

"Dolazi mi da tužim Poresku upravu jer me danima zovu prijatelji i poznanici da provere da li sam ja taj neplatiša", požalio se ovaj zanatlija.

Kalkulisalo se i sa imenom jednog lica, pa sa imenimima biznismena i političara, ali ni jedan od njih nema sva tri navedena imena na spisku Poreske uprave.

U telefonskom imeniku se, inače, nalazi 12 vlasnika fiksnog telfona sa imenom Novica Jovanović.

Svi vlasnici tih brojeva su u razgovoru sa Betom rekli da uredno izmiruju svoje poreske obaveze, a ni jedan od njih nije potvrdio da mu se otac zove Sreten.

U regionaloj Poreskoj upravi u Nišu, Beti je rečeno da je za informacije nadležan onaj ko je objavio spisak, a služba za odnose sa javnošću u Republičkoj poreskoj upravi nije danas odgovorila na dopis Bete kojim je traženo da se obelodani adresa misterioznog leskovačkog dužnika poreza od 308 miliona dinara.

Ponedeljak 09.01.2012. 23:03
da li su onih 200 tajkuna platili porez ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online