Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 09.01.2012.
16:53
Beta A

Tribunal: Šešelju nije ugrožen život

Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja je stabilno i njegov život nije ugrožen, izjavila je danas predstavnica Tribunala u Hagu Nerma Jelačić.

Vojislav Šešelj
 

Detalji o njegovom stanju ne mogu biti objavljeni zato što Šešelj to nije odobrio, dodala je ona.

"U vezi s izveštajima medija o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja, želela bih da naglasim da je, prema medicinskoj dokumentaciji u našem posedu, njegovo zdravstveno stanje stabilno, i trenutno nema nikakvih naznaka da mu je život ugrožen", piše u izjavi koju je Jelačić dostavila dopisniku agencije Beta u Hagu.

Jelačić je naglasila da nije u mogućnosti da obelodani pojedinosti Šešeljevog stanja, "osim ako se on decidno i u pisanoj formi složi s obelodanjivanjem takvih informacija".

"U ovom slučaju, Šešelj je odbio da to odobri", naznačila je Jelačić.

Poverljiva priroda informacija o zdravstenom stanju pritvorenika je u skladu sa međunarodnim standardima, napomenula je predstavnica Tribunala. Jelačić je istakla da sekretar Tribunala stalno obaveštava Šešeljevu suprugu Jadranku o zdravstvenom stanju njenog supruga, a "neke informacije" daje i Šešeljevom pravnom savetniku Dejanu Miroviću.

Jelačić je posredno potvrdila da je Šešelj izvan sudskog pritvora u Sheveningenu, ističući da su "holandske vlasti zadužene za bezbednost pritvorenika ukoliko su oni izvan Pritvorske jedinice Ujedinjenih nacija" što je "razlog zašto se lokacija na kojoj se pritvoreno lice nalazi, drži u tajnosti, i pristup njemu je strogo ograničen".

Portparolka Tribunala je ponovila da se Šešelju i drugim pritvorenicima pruža najbolja raspoloživa medicinska nega. Srpska radikalna stranka je ranije saopštila da je Šešelj prošlog petka iz pritvora Tribunala prebačen u bolnicu u Lajdenu, i izrazila su sumnju da se njenom lideru pruža adekvatna medicinska pomoć.

Šešelj je prošle godine zbog tahikardije bio podvrgnut ablaciji - laparoskopskom uklanjanju izvora srčane aritmije.

Tribunal od 2007. sudi Šešelj po optužnici za zločine nad Hrvatima i Muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH 1991-93. Završne reči zakazane su za mart.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.01.2012. 00:04
Ukoliko je u besvesnom stanju ne može da odobri informacije o svom zdravstvenom stanju.Poznajući Šešelja on da je svestan sigurno bi odobrio te informacije jer kod njega nema tajni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online