Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 05.01.2012.
12:44

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Bogoljub Šijaković na tri radna mesta u dve države

Crna Gora se protivi dvojnom državljanstvu i progoni sveštenike i monahe Mitropolije crnogorsko-primorske ne dajući im ni stalni boravak ni državljanstvo jer već imaju srpsko. Podgorici, međutim, ne smeta što je Bogoljub Šijaković nosilac dva pasoša, Crne Gore i Srbije, i što istovremeno radi čak na tri mesta: kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću i na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu, kao i na funkciji državnog sekretara u Ministarstvu vera i dijaspore.

Bogoljub Šijaković

Istovremeno mu se uplaćuje radni staž u dve države iako crnogorski propisi zabranjuju dupli radni staž, podseća list "Pobjeda".

O slučaju Šijaković u MUP-u Crne Gore kažu da je propisano da punoletni Crnogorac koji je dobrovoljno stekao državljanstvo druge države, po sili zakona gubi crnogorsko državljanstvo.

Međutim, ako je crnogorski državljanin pre 3. juna 2006. imao i neko drugo državljanstvo, on ima pravo da zadrži i crnogorsko.

Kada je reč o Šijakovićevoj duploj profesuri, Predrag Miranović, rektor crnogorskog Univerziteta, rekao je da "tokom radnog vremena niko ne može biti istovremeno na dva različita mesta kod dva poslodavca".


- Smatram da je fizički nemoguće da na Univerzitetu Crne Gore radite od 8 do 16, a da nakon radnog vremena ispunjavate radne obaveze kod drugog poslodavca u drugoj državi. Ovo je moguće jedino u slučaju ukoliko se obaveze u inostranstvu izvršavaju tokom vikenda. Puno radno vrijeme kod dva poslodavca? Moje mišljenje: ne, ni unutar ni van Crne Gore - rekao je Miranović.

Nedostupan

 

Bogoljub Šijaković juče nije odgovarao na "Vestima" dostupan broj mobilnog telefona, a u vladinom resoru vera nezvanično nam je rečeno da nije u suprotnosti sa zakonima Srbije da jedna osoba istovremeno bude angažovana sa punim radnim vremenom na više radnih mesta, bilo da su ta radna mesta u Srbiji ili su pored Srbije i u inostranstvu.

Četvrtak 05.01.2012. 14:09
zar je i ovaj Sijakovic montenegrin....ima li koja visoka funkcija u SRBiji da na nju nisu legli montenegrini????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online