Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 05.01.2012.
12:09
Press A

Sekretar zabranio alkohol u Skupštini

Generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović izdao je naredbu kojom su zabranjeni točenje, ispijanje, unošenje i držanje alkoholnih pića u toj instituciji.

Zbog opijanja zaposlenih za vreme praznika, zabranjen alkohol u parlamentu
 

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović zabranio je uživanje i usluživanje alkoholnih pića u bifeu i restoranu republičkog parlamenta, kao i unošenje i držanje alkohola u toj instituciji, saznaje "Press". Ova naredba stupila je juče na snagu, a odnosi se na sve zaposlene u Skupštini.

Pored zabrane o unošenju i konzumiranju alkohola u Skupštini Srbije, u naredbi se zabranjuje i ulazak alkoholisanih lica u parlament.

Kako "Press" saznaje, povod za ovu odluku generalnog sekretara bilo je preterano opijanje zaposlenih u parlamentu pred novogodišnje praznike. Inače, konzumiranje i dolazak na posao u alkoholisanom stanju u državnim institucijama je strogo zabranjeno prema Zakonu o državnim službenicima.

Psiholog Žarko Trebješanin ističe da je ovu zabranu morao da izazove veliki problem opijanja na radnom mestu u najvišoj zakonodavnoj instituciji.

"Nijedan zakon se ne donosi ukoliko ne postoji praksa da se ljudi ponašaju neprilično. Svaki zakon se i donosi da bi se neprilično ponašanje ograničilo, ako ne i iskorenilo. Čak i sa psihološke, a ne zakonske strane, ljudima nema potrebe zabranjivati nešto ako nisu već imali tendenciju to da rade. Najgore od svega je što sve to u Skupštini verovatno ima i mnogo veće razmere nego što mi to možemo da zamislimo", istakao je Trebješanin.

On kaže da u Narodnoj skupštini na poslaničkim mestima "umesto najboljih sede najgori".

"Odavno je jasno da je Skupština, koja bi trebalo da bude ogledalo onoga kakav je naš narod, pokazuje nas same mnogo ružnijim nego što jesmo. Mogu samo da zamislim ko sve tamo sedi, čast izuzecima, naravno", rekao je Trebješanin za "Press".

Četvrtak 05.01.2012. 12:15
Довољно су луди и без алкохола.Скупштина је у време заседања скоро празна.Вероватно седе у ресторанима.
Četvrtak 05.01.2012. 12:25
Sta je sa unosenjem alkohola u krvi pre ulaska u Skupstinu,a sta je sa Cedom i njegovim praskovima? Je li i to zabranjeno? Ako Sekretar srpske Skupstine crnogorac Veljko misli da ce da se poslanici konacno otrezne i shvate da su sjebali Srbiju grdno se vara,ili mu je Ceda doturio prasak.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online