Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 28.12.2011.
18:11
Beta A

Svađa u parlamentu zbog Borkove kancelarije

Poslanici Srpske radikalne stranke oštro su danas u Skupštini Srbije kritikovali finansijska izdvajanja za Kancelariju za stručne poslove u pregovaračkom procesu sa Prištinom. Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je ta kancelarija nužna jer je timu potrebna tehnička podrška.

Radikali i LDP pitaju šta će Borku kancelarija

Za rad Kancelarije za stručne poslove u pregovaračkom procesu sa Prištinom u predloženom budžetu za 2012. predviđeno je više od 24 miliona dinara. Poslanici SRS-a tražili su da se izdvajanja za plate zaposlenih u Kancelariji za stručne poslove u pregovaračkom procesu sa Prištinom smanje za 11 miliona dinara na 923.000 dinara i upitali koliko ima zaposlenih u toj kancelariji i šta oni rade.

"Kancelarija nema veze sa personalnim stvarima, ako se radi važan posao morate imati i tehničku podršku. Kancelarija treba da postoji i ona će značajno pomoći u odvijanju pregovora koji će se nastaviti ko zna koliko vremena u budućosti", kazao je Cvetković.

On je naveo da neće da komentariše insinuacije poslanika SRS-a i Liberalno demokratske partije da je kancelarija osnovana zbog sukoba šefa pregovaračkog tima Borislava Stefanovića sa ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem, jer Stefanović u njoj, kako je rekao premijer, nije ni zaposlen.

U raspravi, šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija navela je da neophodno da postoji profesionalna potpora za rad pregovaračkog tima.

"Pregovarački tim je osnovala Vlada Srbije i podrazumeva se da on ima stručnu službu koja će pomoći da se pregovarački proces odvija", kazala je Nada Kolundžija.

Ona je rekla da je politika onih koji sad kritikuju pregovore dovela do rata, "kapitulantskog" Kumanovskog sporazuma i do situacije u kojoj je Kosovo pod međunarodnom upravom.

"Ta politika je poražena mnogo puta. Da li je moguće da ne odustajete od politike koja je dala tako tragične posledice", kazala je Kolundžija i dodala da joj je jasno zašto neko ko smatra da se dijalogom ne rešavaju problemi može da traži ukidanje troškova za Kancelariju.

Kolundžija je rekla da je "kreativno" tumačenje da je izdvajanje sredstava za Kancelariju u vezi sa sukobima u Ministarstvu spoljnih poslova, što su rekli poslanici Liberalno demokratske partije (LDP), i navela da je pregovarački tim osnovala Vlada i da treba da ima stručnu pomoć da bi se pregovarački proces odvijao kvalitetno.

Zamenik šefa poslaničke grupe SRS Aleksandar Martinović rekao je da za rad Kancelarije za stručne poslove u 2011. godini nije izdvojen ni dinar, što znači, kako je rekao, da Stefanović može da radi i bez tih sredstava.

Poslanici LDP-a zatražili su odgovor na pitanje gde će sredstva biti potrošena i upitali da li je Kancelarija opravdala potrebu za svojim postojanjem i da li treba uzimati novac od poreskih obveznika."Mi odbijamo da građani ulažu novac u nešto što je protivno interesima građana", rekao je poslanik LDP-a Ivan Andrić.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.12.2011. 18:24
http://www.youtube.com/watch?v=0yhgvIpUiJU&feature=youtu.be
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online