Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Ponedeljak 26.12.2011.
19:50
B92 A

Kapičić: Ubio bih ga kao zeca

Jovo Kapičić u intervjuu za sarajevski list "Dani" izjavio da bi napadača koji ga je nedavno napao u Beogradu "ubio kao zeca da je u tom trenutku imao pištolj".

Jovo Kapičić je prebijen na sred ulice
 

Rekavši da ga niko osim Čedomira Jovanovića nije pozvao da ga pita kako se oseća, Titov general osvrnuo se i na političku situaciju u Srbiji.

General Jovo Kapičić rekao je da postoji mogućnost da napusti Srbiju, ogorčen zbog napada na njega pre desetak dana, kad ga je nepoznati muškarac izudarao u centru Beograda.

"Znate, svašta sam prošao, ali ovo je prvi puta posle 74 godine da razmišljam da se iselim iz zemlje koju sam oslobađao. I, što bi se dogodilo da sam imao pištolj? Ubio bih ga kao zeca, u to možete biti sigurni. Srećom, eto, tog dana nisam imao pištolj... Đe pod stare dane da prljam ruke i idem u zatvor?!- rekao je 92-godišnji Kapičić u intervjuu sarajevskom nedeljniku "Dani".

“Udarac je bio silovit, kao grom”, priča Jovo Kapičić. “Sećam se da sam pao, a onda sam, kažu, krvav, nekoliko sekundi ležao tu, na trotoaru, bez svesti... Dva nepoznata čoveka su mi pomogla da ustanem, otpratila me do kuće. Sin i snaha su me odveli u Urgentni centar... Očigledno, nesretnici koji su poslali tog mladića hteli su da me kazne, da me ponize, da poruče kako nisam poželjan... Ne mogu ni biti. Kako bi neko ko je partizan i antifašista danas u Srbiji bilo poželjan?! Nažalost, ova zemlja ponovo brzim koracima grabi u nasilje i nacionalizam. Izvinite, svašta sam prošao, vidio mnogo, ali, nikada se nije dogodilo da mladić tuče starca od devedeset i dve godine. I u haosu se znao neki red...”

"Kakva demokratija?! Pa ovde nema demokratije još od Svetog Save. U Srbiji se nikada nije vladalo pravom, logikom, položajem najbrojnije nacije i jedne od najljepših zemalja Evrope; vladalo se silom. Srbija je uvek želela da pomoću sile gospodari Balkanom. Vekovima prete kasapnicom", rekao je Kapičić.

Novinar nedeljnika "Dani" zapazio je da general nosi ogromni flaster preko nosa koji mu je napadač, dok je on još bio na zemlji, u nesvijesti, polomio nogom, i primetio je još pokoji izbledeli trag krvi na njegovom Burberry kaputu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.12.2011. 20:02
to nije nista,sta si ti zasluzio zlikovce pljujes po Srbiji usred beograda,i dobru se nadas talogu ljudski i antiHristu
Ponedeljak 26.12.2011. 20:32
Тога зликавца треба протерати из Србије ,а и Чеду који га је звао заједно са њим.Нека иде своју лијепу Црну Гору
Ponedeljak 26.12.2011. 19:57
а не би му било први пут
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online