Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 25.12.2011.
17:02
novimagazin.rs A

"Srbi mogu da imaju dvojne tablice"

Ministar Ivica Dačić kaže da Srbi sa Kosova problem oko plaćanja osiguranja mogu da reše tako što će imati svoje tablice - kosovske i srpske.

Ministar unutrašnjih poslova: Ivica Dačić
 

Dačić je rekao da će vozila sa KS tablicama moći da prelaze granicu ali da postoji problem sa osiguranjem, jer je pitanje ko će nadoknađivati štetu ako vozilo sa Kosova napravi štetu u centralnoj Srbiji ili obrnuto, ako vozilo sa srpskim tablicama napravi štetu na Kosovu.

Zbog čega je bilo neophodno da se uplaćuje depozit koji će imati određeno vremensko trajanje, tačnije osgiuranje na nekoliko dana ili nedelja.

Prema navodima medija, vozila sa KS tablicama plaćaće u Srbiji 100 evra za osiguranje za mesec dana, a vozila sa srpskim tablicama 60 evra na ulazu na Kosovo za 15-dnevno osiguranje.

Ministar je izrazio nadu da će se uskoro naći način da se ta suma smanji i da, na kraju, to bude rešeno na drugačiji način.

Govoreći o velikom broju Srba, južno od Ibra, koji su uzeli tablice Kosova, Dačić je rekao da se ne radi o alarmantnoj situaciji jer je poznato da oni imaju problem zbog toga što žive u albanskom okruženju.

On je, međutim, podsetio da Srbija i dalje izdaje srpske registarske tablice i da je moguće da oni imaju i jedne i druge registracione oznake.

U okviru sporazuma o slobodi kretanja postignutog između Beograda i Prištine, pored biće omogućen prelazak administrativne linije, ali i granice i svima koji imaju ličnu kartu izdatu na Kosovu.

Što se tiče vozila sa tablicama RSK, one su, kako kaže Dačić, statusno neprihvatljive za Srbiju. Umesto njih građani će dobijati privremene tablice i takođe plaćati osiguranje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.12.2011. 17:22
Setili se kako da popune BUDZET. Ako Srbi budu poceli peske prelaziti administrativnu granicu, pocnite odmah rebalans budzeta,dok nije stigao MMF
Nedelja 25.12.2011. 18:30
Super se vi izdogovaraste,sve ono sto odgovara siptarima sa kosova je prihvaceno...pa to sa placanjem osiguranja je i do sada funkcionisalo,svi sa KS ili RKS tablicama su placali osiguranje i vozili se po Srbiji. Dacicu,a sta cemo mi jadni srbi sa Kosova,kako cemo mi??? NIJE TACNO DA MOZEMO DA IMAMO DUPLE TABLICE JER NAM SIPTARSKA POLICIJA NA PRELAZIMA PRETRESA CAK I DZEPOVE KAKO BI NAM PRONASLA NOVE TABLICE I ODMAH IH ODUZIMA!!! POLICIJA NA KOSOVU NAM NE DOZVOLJAVA DA IMAMO DUPLE TABLICE A MI DRUGOG RESENJA NEMAMO I MORAMO DA PREREGISTRUJEMO NA RKS ALI KAKO CEMO U SRBIJU??? NEMAMO BRE MI PLATU KAO STO IMAS TI PA DA SVAKI PUT KAD ULAZIMO U SRBIJU PLACAMO 100 EURA! UNISTILI STE NAS!!!!
Nedelja 25.12.2011. 17:59
То су све приче које подразумевају да ви сте признали Косово и Метохију... Ко не призна једну државу: Никада не би преговарао са државу која не постоји; Никада не би дозвољавао да се улази са њихове таблице; Никада не би потписива договор о заједничко контролисање административне линије, што тако фактички постаје граница; Држава која има на срце своју земљу никада не би предузела такву диструктивну политику. Ви сте издајице, али дођиче дан кад народ цели има да вам донесе рачун!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online