Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 22.12.2011.
20:10
Srna A

"Šutanovac izdao umrlice živim Srbima u Prištini"

Potpredsednik Skupštine srpskih zajednica i naselja na Kosovu Marko Jakšić ocenio je da je ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavom da u Prištini nema Srba "izdao umrlice živim Srbima i javno potvrdio da je Vlada Srbije prihvatila ultimatum Angele Merkel da srpske institucije moraju biti ugašene".

Ne može da poveruje u to što je rekao ministar Šutanovac: Marko Jakšić
 

"Ispada da su za ministra odbrane legalne Tačijeve institucije kojima nastoji predati srpski narod koji živi u centralnom delu Kosova. Ovom izjavom Šutanovac se stavio u službu kosovskih institucija. Da je pravne države i da se u Srbiji poštuje Ustav, Šutanovac ne bi ni sata više bio ministar odbrane", rekao je Jakšić.


Predsednik Srpske opštine Priština Nebojša Nikolić rekao je da je krajnje neodgovorno ako minister odbrane jedne zemlje ne zna da na području opštine Priština živi blizu 20.000 Srba i da je to jedna od najbrojnijih srpskih enklava na području Kosova i Metohije.
 

Postoje organi, ne postoje ljudi

Dragan Šutanovac je u emisiji Radio-televizije Vojvodine rekao da postoje srpski organi lokalne samouprave grada Prištine, koji čak imaju i javna preduzeća, upravne odbore..., a da u Prištini ne žive Srbi.

"Očigledno je da nas očekuje težak period u kojem više ne moramo samo Albancima da dokazujemo da postojimo, već i ministru odbrane naše države. Ne mogu da verujem da Šutanovac tvrdi da u Prištini nema Srba, kao da ne zna ili ne želi da zna da je upravo u skladu sa Ahtisarijevim planom o formiranju novih kosovskih opština sa većinskim srpskim stanovništvom, na području Prištine formirana opština Gračanica, u kojoj prema procenama živi više od 30.000 Srba", naveo je Nikolić.


On je ocenio da je svojom izjavom Šutanovac "izbrisao sa spiskova živih Srbe koji su se punih 12 godina dovijali i verovali da Srbija nikada neće ugasiti svoje institucije na Kosovu i Metohiji".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.12.2011. 20:34
od natokurira ne moze drugo da se ocekuje ...moz da se on hvali na licnu vojsku za paradu , mi da ga duvamo .. u frlu i cuvamo ovce ...
Četvrtak 22.12.2011. 20:32
Kad neko zeli da se istakne kao* intelegentan* ,mora da se prvo okruzi sa ljudima ciji je IQ ispod 100 ,. Na zalost ti ljudi moraju i da progovore da bi se *pametni* istakao
Četvrtak 22.12.2011. 21:32
Шта друго може да каже један од вазала.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online