Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 21.12.2011.
22:14
Beta A

Opozicija: Menjati kosovsku politiku

Zvaničnici opozicionih partija su večeras u Beogradu ocenili da politika Vlade Srbije prema Kosovu ne doprinosi rešavanju problema, te je treba promeniti.

Slobodan Samardžić

"Rezultati dijaloga Beograda i Prištine štete interesima Srbije i Srba na Kosovu", ocenio je potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić u debati "Kosmet - gde je rešenje", na Fakultetu političkih nauka.

Samardžić je ukazao da prvi korak ka rešavanju kosovskog problema treba da bude prekid politike vođene do sada.

"Na taj način bi se pokazalo Evropskoj uniji koja je posrednik u ovoj stvari, da Srbija neće da igra igru u jednom teatru čije se finalezna. A finale je da Kosovo postane nezavisno, a da Srbija ostane bez Kosova", smatra Samardžić.

Kao korake koji bi doprineli rešavanju problema, Samardžić je naveo poništenje dogovora koje su u Briselu postigli pregovarači dve strane i pokretanje "diplomatske akcije" za nastavljanje pregovora prekinutih 2007. godine.

Član predsedništva Liberalno-demokratske partije (LDP) Zoran Ostojić je istakao da se LDP ne zalaže za nezavisnost Kosova, već za promenu politike prema Kosovu, i da se obezbede što bolji uslovi za život Srba koji tamo žive.

"Mi smo 2005. i 2006. godine govorili: 'Molimo vas pregovarači, ne trošite pregovore na fantaziju da će zastava Srbije biti na Prokletijama, već ih iskoristite da poboljšate položaj Srba na Kosovu' ", rekao je on.

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović je dodao da ta partija smatra da se u politici prema kosovskom problemu treba "osloniti na iskrene prijatelje Srbije u inostranstvu, poput Rusije". Martinović je kazao da treba sprovesti Ustav Srbije i rezoluciju UN 1244 kojima se, kako smatra, potvrđuje da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.12.2011. 22:18
Pa sta cekate "opozicionari", zasto ne krenete u menjanje te pogubne politike? Da ne mislite da ce se vlst sama od sebe promeniti?! Njih samo moze da smeni ulica, jer oni samo to priznaju. Tako su dosli na vlast, istina uz brdo dolara.
Sreda 21.12.2011. 22:31
Сада су одједном све странке патриотске.Разумем да је то ДСС,али ЛДП да се тако декларише,па то је просто за "веровали или не."Та странка је све само не патриотска.За мене је то обична издајничка странка чији су налогодавци "тамо негде."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online