Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 21.12.2011.
19:04
B92 A

Kosovska Mitrovica: Vlada dala pare, a temelja nema

"Insajder" otkriva da je 2003. i 2004. godine 1,5 miliona evra plaćeno za izgradnju Gerontololškog centra u Kosovskoj Mitrovici, ali temelja još nema. Prema saznanjima Insajdera, taj novac je otišao na račune privatnih firmi koje su bile unajmljene za izgradnju.

Pare umesto za unapređenje života Srba završile na privatnim računima

Plaćanje izgradnje stanova na severu Kosova i Metohije, koji nikada nisu sagrađeni, nije jedini primer kako je novac iz budžeta korišćen za poboljšanje života Srba na Kosmetu, a zapravo je završavao na privatnim računima. Avansno plaćanje poslova koji nisu nikada urađeni, prema istraživanju "Insajdera" bilo je pravilo od 2003. do 2006.

Pročitajte još:

 

"Insajder" je došao do ugovora koji su 25.decembra 2003. potpisali Miladin Đurovic, direktor centra za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici, i nedavno uhapšeni Bojan Radovanović, vlasnik preduzeća "Masters", o gradnji Gerontološkog centra.

Posao je trebalo da bude vredan 290 miliona dinara, što je tada bilo više od 4 miliona evra. Ovaj iznos trebalo je da se pokrije iz budžeta republike Srbije, navodi se u dopisu centru za socijalni rad Nebojša Čović, tada predsednik Koordinacionog centra.

U roku od godinu dana firmi "Masters" uplaćeno je 1, 5 miliona evra, sve kao avans za posao izgradnje koji nikada nije započet. Uplate su vršene na osnovu rešenja Vlade Republike Srbije.

Danas ne postoje ni temelji ove zgrade. Početkom 2005. ugovor se ne raskida već direktor preduzeća "Masters" sa lokalnim funkcionerima u Kosovskoj Mitrovici dogovara promenu lokacije za gradnju. Zgrada ni na novoj lokaciji nije podignuta.

Više od 10 miliona evra uplaćeno je privatnim firmama za izgradnju raznih objekata na Kosovu i Metohiji od 2003 do 2006. Danas, nekoliko godina kasnije ovi objekti ne postoje.

Potpuno isti mehanizam visokih avansnih uplata ponavljao se iz projekta u projekat. Detaljna dokumentacija o brojnim zloupotrebama dostavljena je Ministarstvu unutrašnjih poslova još 2009. godine.Istraga pojedinih slučajeva počela je tek pre nekoliko dana.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.12.2011. 19:16
Нису неки случајно дошли до идеје о "двојном суверенитету" над Косовом. Космет је дивна црна рупа без дна за бандите. Могло је питање Космета давно да се реши да није овакво стање исплативо. 90% предузећа распродато (нигде пара), на Космет отишле милијарде (нигде пара) а они и даље на изборним листама уместо на робији. Но, решење ја на видику: уоброчиће боловања болесном народу који још има срећу да ради пријављен.
Sreda 21.12.2011. 19:09
Ne lazite narod parcijalno pred svake izbore, recite istinu svu do danas,.. Treba da sacekamo da se promeni Vlast na izborima da saznamo sta je bilo dalje.. Kao Turska serija u NASTAVCIMA,..kad je najinteresantnije udarite reklame. Jesam li ja stvarno VEVERICA ?! hehehehe
Sreda 21.12.2011. 22:14
Tendenciozno informisanje i dovodjenje u zabludu. Neko bi pomislio da su stvarno te pare zavrsile na Kosmetu. Zapravo nisu, samo su se malo prosetale i vratile u Beograd, ali u privatne dzepove. Lopovska banda na vlasti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online